BasBQ
Beef en Steak

Buikspek burnt ends.

 
 
 

chefkok18

Kooltjesharker
Berichten
142
Vandaag stond buikspek op de planning. Eerst het zwoerd er af gehaald en in blokjes gesneden.

f8d6d8ff64299705b051206587ade625.jpg


Toen in de kruiden gezet en de bbq in orden gemaakt zodat alles er rond 1200 uur op kon.

5e9b7d65a4ed4a30323cab48235ef0ae.jpg


5cd425a3c62e5376615109ea0e449d9e.jpg


178ef4d68c4825b85873a74b12dd221f.jpg


Het rooster even kort verhit en een borstel er over heen gehaald zodat die weer schoon was.

Toen alles warm was het rook hout er op gedaan. Plate setter er in en het vlees er op.

c2e9d05ad35ef5cbd1393aa2137b4c23.jpg

f55816079edca1d274ce863064cad862.jpg

f39b5dcecdf569668ff529db73b9bc77.jpg


Toen alles er op lag de deksel gesloten en 2,5 uur laten garen. Omdat ik nog geen eigen thermometer heb en de geleende terug moest. Alles met de Dome thermometer gedaan. Mooi rond de 120 graden gebleven. Alleen Weet ik bijna zeker dat de temp boven in de Dome kouder is als direct op het rooster. Dus had ik achteraf beter 10 tot 20 graden lager kunnen gaan zitten. Ook een klein foutje gemaakt door het spek ruimer op het rooster te leggen als de diameter van de platesetter. Hier door hadden sommige stukjes aan de buitenkant een redelijk donkere / zwarte onderkant toen het ijs was de boel er af te halen.

3fcb3397c2f3ddeab69b8a0f8f72e501.jpg



Maar goed niks was nog verloren en met assistentie van mijn dochter de boel in een bak gedaan. Suiker, agave siroop en boter er op. Afgedekt en terug de bbq op voor 2 uurtjes.

af3e48f603abc5d194ccde558a58baa2.jpg

4f7324c2cd6d99a2ff3a65903a69b7eb.jpg


e4a7a5411d4d82c0980f11f921987553.jpg


Ondertussen de mise en place voor de rest van het eten in orden gemaakt. Champignons gesneden, lente ui gesneden, cavolo nero gesneden.

94ac6313dec5bde248ff82256cd25d0f.jpg


Toen was het tijd om het vlees weer van de bbq te halen en met bbq saus te mengen voor een laatste ronde op de bbq.

dbd7a91f11ff9aafed2863d3cd026618.jpg


Alles terug de bbq op en een klein kwartiertje laten staan.

Snel water op het vuur, rijst koken en de groenten aanbakken.

Eerst champignons en de cavolo nero de pan in en kort aanbakken.

b1d0d15ab74c79011a2bde5452ee9b11.jpg


Een klein beetje water er bij en laten stoven. Dan de spinazie toevoegen en op smaak maken met peper en zout.

c11f08388b4c2d38845f38e1d039aafd.jpg


Tussen door buiten even bij het vlees kijken en besloten dat dit nog 5 minuten kon hebben. De gekookte rijst afgegoten en bij de groenten gedaan.

3622b40d409f5a185caa360ff5113801.jpg


Vlees buiten gaan halen en op tafel.

ad285694f16d569aa9e3b3d7e29d8265.jpg


Kinderen handen wassen vrouw kwam precies thuis van het werk dus we konden gelijk gaan eten.

4e5cabeb56a10b01e39126d7ccc6e1bb.jpg


Het was heerlijk. Het vlees was prima mals. Op wat zwarte stukjes na die te warm hadden gelegen. Smaak was goed maar heftig. Veel rook aroma en veel kruiden door de relatief kleine stukjes die aan alle kanten gekruid waren. Gelukkig had ik dit al verwacht en bewust de groeten en rijst redelijk simpel gehouden. Dus de combinatie was prima.

Nu maar eens gaan bedenken wat het volgende gaat worden.


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Lekker man! Burnt Ends van buikspek is een topper! Mooie combinatie heb je gemaakt met de rijst.
 
Heerlijk maal. Die burnt ends zijn geweldig. En kunnen prima als avond eten. Lekker hoor
 
Burned ends zijn fantastisch, maar ik vind de groenten er ook heerlijk uit zien! Lekker bezig geweest.

Verstuurd vanaf mijn Nokia 7.1 met Tapatalk
 
heerlijk die burnt ends dat zal gesmaakt hebben
 
Terug
Bovenaan Onderaan