- Berichten
- 60
Burned ends eens gemaakt volgens recept van Roel( Pitmaster X)
Rub gemaakt
Daarna in de kamado op 140 graden met appelrookhout, naar een interne temperatuur van 94graden.
Ondertussen een saus maken om straks af te lakken.
De sweet apple BBQ saus
Bij een interne temperatuur van 94 gr het buikspek in plakken snijden en insmeren met de saus.
Kamado naar 250 graden opstoken en de buikspekplakken terug om de saus te laten karameliseren.
Eindresultaat.
Nog even wat courgette friet erbij.
Courgette in repen snijden olie en kruiden erover en 25 min onder de grill(250)
- 2 eetlepels zout
- 2 eetlepels Paprika poeder
- 2 eetlepels uienpoeder
- 0.5 eetlepel knoflookpoeder
Daarna in de kamado op 140 graden met appelrookhout, naar een interne temperatuur van 94graden.
Ondertussen een saus maken om straks af te lakken.
De sweet apple BBQ saus
- 250ml ketchup
- 40ml appelsap
- 1 eetlepel Worcestershire sauce
- ½ eetlepel zwarte peper gemalem
- 1 eetlepel van de rub
- 1 eetlepel honing
- 3 eetlepels rietsuiker
Bij een interne temperatuur van 94 gr het buikspek in plakken snijden en insmeren met de saus.
Kamado naar 250 graden opstoken en de buikspekplakken terug om de saus te laten karameliseren.
Eindresultaat.
Nog even wat courgette friet erbij.
Courgette in repen snijden olie en kruiden erover en 25 min onder de grill(250)