BasBQ
Beef en Steak

Buikspek, 2 ways

mafkACE

Kooltjesharker
 
 
Berichten
158
Groot stuk buikspek, in 2 gesneden.
Beide zijn met appelhout onder de 100 graden in de weber verdwenen.

IMG-20210925-WA0001.jpeg


Ik schat een uur of 2.

IMG-20210925-WA0011.jpeg


Uiteindelijk 1 in de lak gezet en de ander gekruid met newspaper rub (peper/zout en beperkte hoeveelheid chiliflakes).

De lak bestond uit Japanse soja saus, balsamico azijn, vers appelsap van eigen appels, honing, geperste knoflook, fijngesneden ingelegde gember van de sushi tent (Ik had geen gewone gember), chipotle poeder, peper en zout.
Samen even door de keukenmachine.

20210925_195442.jpg


Even affakkelen om de overkant nog wat krokanter te krijgen.

20210925_200340.jpg


20210925_201414.jpg


Het had uiteindelijk iets langer op hogere temp. mogen verblijven om wat meer van het vet uit te renderen.

Maar het resultaat was voor beide ontzettend mooi.
Morgen restjes met brood 🤑
 

SponZ

Pitmaster
 
Berichten
502
Oh man , het water loopt me uit de mond. Wat een mooie stukken buikspek. Daar had ik graag een stukje van geproefd..
 

Wilco-G

Pitmaster
 
Berichten
573
Lekker hoor .. mooie stukjesspek :D

Maar .. waren er nog restjes dan .. ? 😁
 

mafkACE

Kooltjesharker
 
 
Berichten
158
Lekker hoor .. mooie stukjesspek :D

Maar .. waren er nog restjes dan .. ? 😁
De vrouw had een voorgerechtje gemaakt en wat brood met boursin...
Alleen vlees is ook zoiets... 🙈
 

Peter64

Gerijpt
 
 
 
Berichten
2.743
Restjes ??? Als hje hier steeds een lekker plakje van proeft, is het op gegeven moment op voordat je begint met eten. 🤣🤣
Anders schuif je maar wat door.
 

Wilco-G

Pitmaster
 
Berichten
573
Restjes ??? Als hje hier steeds een lekker plakje van proeft, is het op gegeven moment op voordat je begint met eten. 🤣🤣
Anders schuif je maar wat door.
Zo dacht ik er inderdaad ook over .. ;)
 

Bram

Gerijpt
 
 
 
 
 
Berichten
4.348
Spekkie naar mijn bekkie. Dat is 2 dagen feest.
 
Bovenaan Onderaan