BasBQ
Beef en Steak

Buikspek, 2 ways

 
 

mafkACE

Stoker
Berichten
264
Groot stuk buikspek, in 2 gesneden.
Beide zijn met appelhout onder de 100 graden in de weber verdwenen.

IMG-20210925-WA0001.jpeg


Ik schat een uur of 2.

IMG-20210925-WA0011.jpeg


Uiteindelijk 1 in de lak gezet en de ander gekruid met newspaper rub (peper/zout en beperkte hoeveelheid chiliflakes).

De lak bestond uit Japanse soja saus, balsamico azijn, vers appelsap van eigen appels, honing, geperste knoflook, fijngesneden ingelegde gember van de sushi tent (Ik had geen gewone gember), chipotle poeder, peper en zout.
Samen even door de keukenmachine.

20210925_195442.jpg


Even affakkelen om de overkant nog wat krokanter te krijgen.

20210925_200340.jpg


20210925_201414.jpg


Het had uiteindelijk iets langer op hogere temp. mogen verblijven om wat meer van het vet uit te renderen.

Maar het resultaat was voor beide ontzettend mooi.
Morgen restjes met brood 🤑
 
Oh man , het water loopt me uit de mond. Wat een mooie stukken buikspek. Daar had ik graag een stukje van geproefd..
 
Lekker hoor .. mooie stukjesspek :D

Maar .. waren er nog restjes dan .. ? 😁
 
Lekker hoor .. mooie stukjesspek :D

Maar .. waren er nog restjes dan .. ? 😁
De vrouw had een voorgerechtje gemaakt en wat brood met boursin...
Alleen vlees is ook zoiets... 🙈
 
Restjes ??? Als hje hier steeds een lekker plakje van proeft, is het op gegeven moment op voordat je begint met eten. 🤣🤣
Anders schuif je maar wat door.
 
Restjes ??? Als hje hier steeds een lekker plakje van proeft, is het op gegeven moment op voordat je begint met eten. 🤣🤣
Anders schuif je maar wat door.
Zo dacht ik er inderdaad ook over .. ;)
 
Spekkie naar mijn bekkie. Dat is 2 dagen feest.
 
Terug
Bovenaan Onderaan