BasBQ
Beef en Steak

Buffel ribeye met pastasalade

 
 
 
 
 

Ridevi71

Forum Meubilair
Berichten
10.089
Beste bbq collega's,

Afgelopen weekend hadden we niet zoveel tijd om uitgebreid iets te maken.
Maar ondanks het "tijdgebrek" moest en zou de bbq aan gaan uiteraard.
Je hebt een hobby of je hebt hem niet, zeg maar.

Er lagen nog een paar lekkere ribeye steaks van buffel in de vriezer.
Voor erbij hadden we een pastasalade gemaakt, al eerder op de dag, zodat we daar geen omkijken meer naar hadden.
Voor het avondeten was het dus alleen nog maar een paar heerlijke steaks ff grillen

De pastasalade was van fussili. Rode ui, selderij stengel en knoflook even aanbakken en erbij, een flinke scheut gembersiroop, een handvol krenten, naar smaak zongedroogde tomaten, een paar flinke augurken kleingesneden. En wellicht nog iets, maar het smaakte heerlijk.
De steaks alleen pezo.

De foto's
Kijk eens wat een mooie stukjes vlees


20210612_174924.jpg


Eerst even langzaam bij een dekseltemp van 180gr richting ca 48gr kern met een blokje eikenhout voor de rooksmaak
20210612_175649.jpg


En daarna nog even direct boven de kooltjes met de schuiven vol open.
Wat zien ze er nu al goed uit zeg 😍
20210612_182327.jpg


en klaar. Er is er al een op een bordje beland :p
20210612_182923.jpg


Op het bordje. Soms wel een flink stuk vet, maar oh oh, wat een heerlijke smaak.
20210612_183205.jpg


Simpel maar wat een heerlijke smaken zo bij elkaar. Topcombi.
Blij dat we toch maar voor een snelle bbq gekozen hadden ipv op de terugweg bij de Mac te stoppen.......
Wat een heerlijke hobby hebben we toch

Bedankt voor het kijken
Rick
 
Lekker gebuffeld hoor. Wel nieuwsgierig, hoe smaakt dat nou? Is het ergens mee te vergelijken?
 
Mooi werk Rick. Zo lust ik ze ook.
Zal binnenkort eens een stukje buffel meebrengen
 
Mooi werk Rick. Zo lust ik ze ook.
Zal binnenkort eens een stukje buffel meebrengen
Ga je geen spijt van krijgen.
Let wel op dat je een mooi stuk hebt. Bij mij zat er soms erg veel vet aan.
 
Terug
Bovenaan Onderaan