- Berichten
- 5.627
Ooit op een treffen van "de andere kant" had ik chicken wings gemaakt, simpel gekruid met spareribkruiden van Verstegen en een snufje 5 spice.
Deze waren op zich al erg lekker totdat iemand met een flesje Tabasco Buffalo style sauce aankwam en dit sausje 50/50 mengde met gesmolten boter. (de buffalo sauce van Tabasco is vele malen milder en dikker dan zijn pittige broertje de original)
Ik haalde een wing door de saus en wat een smaakexplosie, heerlijk.
Het mooie aan deze saus is dat je hem milder of pittiger kunt maken door meer of minder gesmolten (niet bruin!) boter te gebruiken.
De Buffalo sauce van Tabasco heb ik nog nergens kunnen vinden behalve op internet.
Maar vandaag was ik in Winkelcentrum Leidschenhage (Leidschendam) bij de Appie en daar zag ik Frank's Hotwing Buffalo sauce staan.
Voor de originele buffalosaus die in 1964 is uitgevonden was Frank's hotsauce original het basisingredient.
Ik heb 2 flesjes meegenomen en thuis gelijk geproefd, wauw lekker.
Het verschil in Frank's buffalo sauce en Frank's original is dat er aan de buffalo sauce een natuurlijke botersmaak is toegevoegd, niet overdreven gewoon een hint.
Ook deze saus kun je minder pittig maken door er gesmolten boter bij te doen, wil je hem pittiger kun je er een paar druppels Tabasco aan toevoegen.
Dit wilde ik even met jullie smulpapen delen, hieronder een linkje naar een test Frank's vs. Tabasco.
http://www.seriouseats.com/2012/01/taste-test-franks-redhot-vs-buffalo-style-tabasco-pepper-sauce-best-buffalo-wings.html
Deze waren op zich al erg lekker totdat iemand met een flesje Tabasco Buffalo style sauce aankwam en dit sausje 50/50 mengde met gesmolten boter. (de buffalo sauce van Tabasco is vele malen milder en dikker dan zijn pittige broertje de original)
Ik haalde een wing door de saus en wat een smaakexplosie, heerlijk.
Het mooie aan deze saus is dat je hem milder of pittiger kunt maken door meer of minder gesmolten (niet bruin!) boter te gebruiken.
De Buffalo sauce van Tabasco heb ik nog nergens kunnen vinden behalve op internet.
Maar vandaag was ik in Winkelcentrum Leidschenhage (Leidschendam) bij de Appie en daar zag ik Frank's Hotwing Buffalo sauce staan.
Voor de originele buffalosaus die in 1964 is uitgevonden was Frank's hotsauce original het basisingredient.
Ik heb 2 flesjes meegenomen en thuis gelijk geproefd, wauw lekker.
Het verschil in Frank's buffalo sauce en Frank's original is dat er aan de buffalo sauce een natuurlijke botersmaak is toegevoegd, niet overdreven gewoon een hint.
Ook deze saus kun je minder pittig maken door er gesmolten boter bij te doen, wil je hem pittiger kun je er een paar druppels Tabasco aan toevoegen.
Dit wilde ik even met jullie smulpapen delen, hieronder een linkje naar een test Frank's vs. Tabasco.
http://www.seriouseats.com/2012/01/taste-test-franks-redhot-vs-buffalo-style-tabasco-pepper-sauce-best-buffalo-wings.html