- Berichten
- 5.107
Vandaag, ivm het tijdig terug reizen van de kinderen naar Nijmegen, vanmiddag wat vegetarische brunchhapjes gemaakt.
- Gevulde tomaten met ei volgens recept van Julius Jaspers. Uit "Het complete BBQ boek"
- Gerookte camembert van Steven Raichlen. Iets aangepast. Kaas uit de skillet en voorzien van Ardeense uienconfijt van de Sligro; Uit het boek "Rook"
- uienringen (gesopt met olijfolie en balsamico azijn) en een beetje parmezaan
- courgette (met knolookpoeder, olijfolie, kruiden) en een topping van geraspte parmezaan
- zelf (oven) gebakken focacia.
- zelf vergeten kruidenboter te maken
- zelf geopende fles wijn
Twee Q's klaar gemaakt. 1 op een roostertemp van 180 C. 1 voor het roken van de kaas, dome temp. 130C.
Handig zo'n steuntje aan de Weber.
Tevens handig dat de Q zwart is, hoef je in de sneeuw niet te zoeken.
Weber geladen met de tomaten, uienschijf en courgetteplakjes
Na 20' de camembert met ardeense uienconfijt en wat ringetjes jalapeno in de rook gezet. Kleine stukjes gehakt van een stukje appelhout. Niet iedereen in huis is gecharmeerd van de jalapeno. Rookt lekker stevig.
De eieren stollen maar slecht. Heeft ook te maken met het openen van de deksel voor het keren en insoppen van de uienringen en de courgette partjes. Derhalve deze maar een muts opgezet.
met als resultaat
Dan alles op tafel en een flesje Grauburgunder erbij.
Leerpuntjes
- Niet teveel vulling in de uitgeholde tomaten terug plaatsen. Eieren lopen anders over. Tijdig een deksel plaatsen.
- Kaas mag iets langer roken, geeft wat meer uitwendige smaak.
- Camembert ff laten afkoelen alvorens deze aan te snijden. Loopt anders leeg. "lekkage" gestopt met een stukje brood.
Bedankt voor jullie aandacht.
Suggesties voor verbetereing zijn altijd welkom
- Gevulde tomaten met ei volgens recept van Julius Jaspers. Uit "Het complete BBQ boek"
- Gerookte camembert van Steven Raichlen. Iets aangepast. Kaas uit de skillet en voorzien van Ardeense uienconfijt van de Sligro; Uit het boek "Rook"
- uienringen (gesopt met olijfolie en balsamico azijn) en een beetje parmezaan
- courgette (met knolookpoeder, olijfolie, kruiden) en een topping van geraspte parmezaan
- zelf (oven) gebakken focacia.
- zelf vergeten kruidenboter te maken
- zelf geopende fles wijn
Twee Q's klaar gemaakt. 1 op een roostertemp van 180 C. 1 voor het roken van de kaas, dome temp. 130C.
Handig zo'n steuntje aan de Weber.
Tevens handig dat de Q zwart is, hoef je in de sneeuw niet te zoeken.

Weber geladen met de tomaten, uienschijf en courgetteplakjes
Na 20' de camembert met ardeense uienconfijt en wat ringetjes jalapeno in de rook gezet. Kleine stukjes gehakt van een stukje appelhout. Niet iedereen in huis is gecharmeerd van de jalapeno. Rookt lekker stevig.
De eieren stollen maar slecht. Heeft ook te maken met het openen van de deksel voor het keren en insoppen van de uienringen en de courgette partjes. Derhalve deze maar een muts opgezet.
Dan alles op tafel en een flesje Grauburgunder erbij.
Leerpuntjes
- Niet teveel vulling in de uitgeholde tomaten terug plaatsen. Eieren lopen anders over. Tijdig een deksel plaatsen.
- Kaas mag iets langer roken, geeft wat meer uitwendige smaak.
- Camembert ff laten afkoelen alvorens deze aan te snijden. Loopt anders leeg. "lekkage" gestopt met een stukje brood.
Bedankt voor jullie aandacht.
Suggesties voor verbetereing zijn altijd welkom
