BasBQ
Beef en Steak

Broodje knor

 

In vuur en vlam

Kooltjesharker
Berichten
115
Pulled pork, voor mijzelf na een paar keer eerder te hebben gemaakt niet meer heel bijzonder maar nog steeds leuk en lekker.

3 kg, opgedeeld in een kleiner stuk om savonds te eten en een groter stuk wat de vriezer in gaat voor op de pizza, een snel broodje of loaded patatjes.

Op vrijdag om 6.30 de barbeque aangestoken, kort daarna de twee stukken erop en rustig begonnen tot rond de 100 graden. Langzaam omhoog naar niet meer dan 110. Avond van te voren geïnjecteerd met wiskey (Jack Daniels) en in een rub gezet.

Zoals vaak ging de kern temperatuur redelijk rap richting de 50. Om de 2 uur een lik gegegeven met een mix van wiskey, bakolie en bbq saus. Daarna ging het zoals verwacht wat langzamer, rond de 60-62 erg traag. Omdat ik toch wel uiterlijk om 7 uur wou eten heb ik het kleine stuk bij 67 graden in alu folie gepakt, met een scheutje wiskey en bakolie. Rooster temperatuur richting de 120. Toen zat de gang er beter in en bij 95 graden in een koelbox gezet voor een uurtje. Nadat de kinders op bed lagen lekker op een broodje met sla gegeten.

Het grotere brok wat later ingepakt en pas om half 9 van de bbq gehaald. Dome temperatuur zakte iets, beetje meer gas gegeven om niet onder de 110 te zakken. Mag ook wel na 14 uur aanstaan.

Uiteindelijk het grotere stuk na een uur gepulled, boterzacht. Laten koelen en de volgende dag in porties de vriezer in.

Snapchat-688521626.jpg


Snapchat-307722388.jpg


Snapchat-795351363.jpg
 
Terug
Bovenaan Onderaan