BasBQ
Beef en Steak

Broodje Gyros ala Noskos

 
 

TraegerTinus

Gemarineerd
Berichten
1.146
Goedemorgen,

Na bijgekomen te zijn van een heerlijk broodje Gyros, nu tijd voor een verslagje.

Ik zag de post voorbij komen van NOSKOS the Greek rub en dacht, die moet ik hebben.

Mijn beste aankoop ever.... haha

Procureur in dikke plakken gesneden, olijfolie erop gesmeerd en in de Greek rub.

Om te beginnen rook dat al zalig.

1ec91287af6fee76b8778c24b33207e4.jpg


De Boretti Terzo (fijn ding trouwens, behoorlijk ruimte en gietijzeren roosters) aangeslingerd, links de kolen en rechts koude zone.

3 boven de kolen en 3 op het koele deel, mooi streepje laten komen en naar rechts, de rechtsen weer naar de linkerkant en na een tijdje eens prikken wat de temperatuur is.

In het filmpje van @noskos vertelde hij dat het vlees gerust warmer dan 70 graden kan zijn en daardoor nog zachter wordt (dacht altijd dat het dan droger ging zijn, weer wat geleerd)

Zo gezegd, zo gedaan.


Verstuurd vanaf mijn SM-G970F met Tapatalk
cd63896249a5b10fc454c9485a1da7ab.jpg
469d8423145b9d646e67b47de0a228e0.jpg
a3bd6969e2593cfbae7be07889b38d63.jpg


De broodjes erop en met water ingesmeerd tot ze bol gingen staan (wederom weer wat geleerd)

De 1en gingen natuurlijk te hard, maar de overige 7 gingen prima.

We zitten het seizoen op de camping en er kwam een campinggast voorbij fietsen die riep: Wat ruikt het hier heeeerlijk!!
Hij en zijn vrouw waren net terug uit Griekenland van vakantie, lang verhaal kort: broodje gebracht en ze waren helemaal blij.

Goed, zelf tzatziki gemaakt volgens recept Noskos, erg lekker.

Zie hier het resultaat.

b0bbf11abee4a0ba0a9b441b1508e245.jpg
51808c7465c8fe2cdb894ba21581013f.jpg

bbe311d2bb6df3d200c68fe5ab54abb3.jpg


Het broodje was erg maar dan ook heel erruugg lekker, dat gaan we zeker vaker maken.

Ook een potje rode ui hadden we erbij, mijn vrouw vond dat lekker, voor mij zeker geen meerwaarde.

Note to self, volgende keer grotere broodjes en wat gesneden andijvie erbij tussen.
Tjonge, nu al zin in.

Maar goed. Nu bezig pulled porc te maken.
De helft van de procureur waar gisteren de Gyros van is gemaakt. 2 keer feest dus



Fijne zondag allemaal.
eb00635ac1218f6538ae91dac8c022ad.jpg
 
Laatst bewerkt:
Goedemorgen,

Na bijgekomen te zijn van een heerlijk broodje Gyros, nu tijd voor een verslagje.

Ik zag de post voorbij komen van NOSKOS the Greek rub en dacht, die moet ik hebben.

Mijn beste aankoop ever.... haha

Procureur in dikke plakken gesneden, olijfolie erop gesmeerd en in de Greek rub.

Om te beginnen rook dat al zalig.

1ec91287af6fee76b8778c24b33207e4.jpg


De Boretti Terzo (fijn ding trouwens, behoorlijk ruimte en gietijzeren roosters) aangeslingerd, links de kolen en rechts koude zone.

3 boven de kolen en 3 op het koele deel, mooi streepje laten komen en naar rechts, de rechtsen weer naar de linkerkant en na een tijdje eens prikken wat de temperatuur is.

In het filmpje van @noskos vertelde hij dat het vlees gerust warmer dan 70 graden kan zijn en daardoor nog zachter wordt (dacht altijd dat het dan droger ging zijn, weer wat geleerd)

Zo gezegd, zo gedaan.


Verstuurd vanaf mijn SM-G970F met Tapatalk
cd63896249a5b10fc454c9485a1da7ab.jpg
469d8423145b9d646e67b47de0a228e0.jpg
a3bd6969e2593cfbae7be07889b38d63.jpg


De broodjes erop en met water ingesmeerd tot ze bol gingen staan (wederom weer wat geleerd)

De 1en gingen natuurlijk te hard, maar de overige 7 gingen prima.

We zitten het seizoen op de camping en er kwam een campinggast voorbij fietsen die riep: Wat ruikt het hier heeeerlijk!!
Hij en zijn vrouw waren net terug uit Griekenland van vakantie, lang verhaal kort: broodje gebracht en ze waren helemaal blij.

Goed, zelf tzatziki gemaakt volgens recept Noskos, erg lekker.

Zie hier het resultaat.

b0bbf11abee4a0ba0a9b441b1508e245.jpg
51808c7465c8fe2cdb894ba21581013f.jpg

bbe311d2bb6df3d200c68fe5ab54abb3.jpg


Het broodje was erg maar dan ook heel erruugg lekker, dat gaan we zeker vaker maken.

Ook een potje rode ui hadden we erbij, mijn vrouw vond dat lekker, voor mij zeker geen meerwaarde.

Note to self, volgende keer grotere broodjes en wat gesneden andijvie erbij tussen.
Tjonge, nu al zin in.

Maar goed. Nu bezig pulled porc te maken.
De helft van de procureur waar gisteren de Gyros van is gemaakt. 2 keer feest dus



Fijne zondag allemaal.
eb00635ac1218f6538ae91dac8c022ad.jpg

Lekker zeg!
En dat allemaal op de camping. 😎☀️
 
Welke camping zit je 😉 ik lust ook wel zo een broodje.
 
Deze staat ook nog op mijn lijstje om te gaan maken ,ziet er geweldig uit!
 
Zo maak je vrienden op de camping 😁 Fijn dat het in de smaak viel mijn nieuwe rub ☺️
 
Zo maak je vrienden op de camping Fijn dat het in de smaak viel mijn nieuwe rub
Echt wel. Soms kom je langs een restaurant en ruik je deze geur.
Dat wil ik ook, denk ik dan, missie geslaagd, dikke aanrader deze rub.

Verstuurd vanaf mijn SM-G970F met Tapatalk
 
Lekker hoor. Zo maak je idd snel vrienden.
 
Terug
Bovenaan Onderaan