Eerste keer grillworst gemaakt en het leek me leuk om dit ook met jullie te delen 
Tip voor vleesmolen: ik heb een Kenwood K-Mix, maar vind de prijs voor een opzet vleesmolen te gortig. Op Aliexpress heb ik deze gevonden en dit was een schot in de roos. Met een op internet te vinden kortingscode kwam ik op €31,- uit. Hij past goed en er zit ook een Worstenvuller bij. Volgens mij hebben ze ook een soortgelijke voor de Kitchenaid.
Twee mooie stukken vlees
Allereerst begonnen met het fijnsnijden van het vlees in blokjes van zo’n 2cm
Door de hakmolen. Het is al vaak gezegd, maar zorg dat je al je materiaal koud houdt, dus vooraf in de vriezer en tussendoor zo snel mogelijk alles in de koeling. M.E.N.G.K.O.U.D!
Nitrietzout toevoegen voelt toch een beetje spannend, gelukkig had ik nog een weegschaaltje die exact afmeet. Ook van Aliexpress… we leven nog, dus zal wel oké zijn.
Het vullen van de worsten ging eigenlijk makkelijker dan verwacht. Door aan het einde twee boterhammen in de vleesmolen te stoppen verspil je geen vlees.
Recept voor de honing mosterdsaus:
175ml mosterd (goedkoopste die je kunt vinden)
50ml appelazijn
60ml honing
60gr lichtbruine bastaardsuiker
20ml Worcestersaus
30ml ketchup
1tl knoflookpoeder
2tl chili vlokken
0,5 tl zout
Scheutje sambal oelek
1tl chipotle
Pittigheid kun je naar smaak aanpassen. Wij houden van pittig
Worsten na verwarmen en een nachtje in de koelkast de volgende dag in de Black-out rub gezet.
Opvolgend een half uurtje op de BBQ. Niet schrikken, de worst is niet verbrand, dit is de rub.
Eindelijk heerlijk smullen!

Tip voor vleesmolen: ik heb een Kenwood K-Mix, maar vind de prijs voor een opzet vleesmolen te gortig. Op Aliexpress heb ik deze gevonden en dit was een schot in de roos. Met een op internet te vinden kortingscode kwam ik op €31,- uit. Hij past goed en er zit ook een Worstenvuller bij. Volgens mij hebben ze ook een soortgelijke voor de Kitchenaid.
Twee mooie stukken vlees
Allereerst begonnen met het fijnsnijden van het vlees in blokjes van zo’n 2cm
Door de hakmolen. Het is al vaak gezegd, maar zorg dat je al je materiaal koud houdt, dus vooraf in de vriezer en tussendoor zo snel mogelijk alles in de koeling. M.E.N.G.K.O.U.D!
Nitrietzout toevoegen voelt toch een beetje spannend, gelukkig had ik nog een weegschaaltje die exact afmeet. Ook van Aliexpress… we leven nog, dus zal wel oké zijn.
Het vullen van de worsten ging eigenlijk makkelijker dan verwacht. Door aan het einde twee boterhammen in de vleesmolen te stoppen verspil je geen vlees.
Recept voor de honing mosterdsaus:
175ml mosterd (goedkoopste die je kunt vinden)
50ml appelazijn
60ml honing
60gr lichtbruine bastaardsuiker
20ml Worcestersaus
30ml ketchup
1tl knoflookpoeder
2tl chili vlokken
0,5 tl zout
Scheutje sambal oelek
1tl chipotle
Pittigheid kun je naar smaak aanpassen. Wij houden van pittig

Worsten na verwarmen en een nachtje in de koelkast de volgende dag in de Black-out rub gezet.
Opvolgend een half uurtje op de BBQ. Niet schrikken, de worst is niet verbrand, dit is de rub.
Eindelijk heerlijk smullen!
Laatst bewerkt: