- Berichten
- 172
Door al die frikandellen hier de laatste tijd ook weer zin gekregen in dit lekkere gerechtje.
Deze keer wel niet als borrelhapje, maar als hoofdgerecht.
Eerst ingesmeerd met mosterd en in de PP-rub gezet en daarna 40min laten roken met wat appelhout:
Een glaze gemaakt van BBQ-saus, bruine suiker en boter en de gehalveerde frikandellen op hogere temperatuur laten karameliseren:
Vervolgens bordje gemaakt met drie kleine broodjes met opgelegde rode ui, wat rucola en komkommer. Als sausjes ketchup, mayo en baconaise:
Heerlijk gerechtje geworden, deze ga ik vaker maken! Ideaal ook voor grote groepen die dan zelf hun broodje kunnen samenstellen.
Deze keer wel niet als borrelhapje, maar als hoofdgerecht.
Eerst ingesmeerd met mosterd en in de PP-rub gezet en daarna 40min laten roken met wat appelhout:
Een glaze gemaakt van BBQ-saus, bruine suiker en boter en de gehalveerde frikandellen op hogere temperatuur laten karameliseren:
Vervolgens bordje gemaakt met drie kleine broodjes met opgelegde rode ui, wat rucola en komkommer. Als sausjes ketchup, mayo en baconaise:
Heerlijk gerechtje geworden, deze ga ik vaker maken! Ideaal ook voor grote groepen die dan zelf hun broodje kunnen samenstellen.