- Berichten
- 3.095
Het afgelopen weekend was ik met vrouw en koter in de ardennen en daar maken we meestal makkelijke dingen in WGA of DO. Deze was wel erg lekker, dus daarom deel ik 'm even:
In dit geval had ik 'm gemaakt met een rond witbrood van ca 25 cm doorsnede, maar het kan natuurlijk ook met een stokbroodje.
Meng 500 gram h.o.h. of puur varkensgehakt (In Belgie verkopen ze dat nog gewoon, heerlijk) met ca 10 gram kruiden, of meer, als je liever meer wilt, ik had ook geen weegschaal bij me (ik had wel all purpose BBQ rub van Nomu, te koop bij de Makro) en zout naar smaak. Meng er ca 150 gram in blokjes gesneden kaas doorheen. Wij hebben Maredsous kaas gebruikt, want dat lag daar gewoon in die vitrine bij de slager die dat varkensgehakt verkocht en het leek onzin om dat niet te doen
Snijdt de bovenkap van het brood en haal een laagje brood eruit en stop daar het gehakt voor in de plaats. Dek af met een laagje of vlechtwerk van bacon (wij hadden iets dik gesneden rookspek van weer diezelfde slager). Het kapje van het brood hebben we zelf opgegeten, omdat het brood net uit de oven kwam en het gewoon heel erg lekker was.
Plaats indirect op de BBQ (het gaat n?t in de WGA) en gaar bij ca 180 graden (ik gebruikte 9 flamy's) tot een kern van zo'n 65 graden. Duurt ca 1,5 uur. Ik had er voor de rooksmaak nog een blokje kersenhout bij gedaan. Dat gaf wel een leuke extra kick.
Mocht er wat over zijn: 's morgens is het koud ook heerlijk

In dit geval had ik 'm gemaakt met een rond witbrood van ca 25 cm doorsnede, maar het kan natuurlijk ook met een stokbroodje.
Meng 500 gram h.o.h. of puur varkensgehakt (In Belgie verkopen ze dat nog gewoon, heerlijk) met ca 10 gram kruiden, of meer, als je liever meer wilt, ik had ook geen weegschaal bij me (ik had wel all purpose BBQ rub van Nomu, te koop bij de Makro) en zout naar smaak. Meng er ca 150 gram in blokjes gesneden kaas doorheen. Wij hebben Maredsous kaas gebruikt, want dat lag daar gewoon in die vitrine bij de slager die dat varkensgehakt verkocht en het leek onzin om dat niet te doen

Snijdt de bovenkap van het brood en haal een laagje brood eruit en stop daar het gehakt voor in de plaats. Dek af met een laagje of vlechtwerk van bacon (wij hadden iets dik gesneden rookspek van weer diezelfde slager). Het kapje van het brood hebben we zelf opgegeten, omdat het brood net uit de oven kwam en het gewoon heel erg lekker was.
Plaats indirect op de BBQ (het gaat n?t in de WGA) en gaar bij ca 180 graden (ik gebruikte 9 flamy's) tot een kern van zo'n 65 graden. Duurt ca 1,5 uur. Ik had er voor de rooksmaak nog een blokje kersenhout bij gedaan. Dat gaf wel een leuke extra kick.
Mocht er wat over zijn: 's morgens is het koud ook heerlijk
