BasBQ
Beef en Steak

Broodgebakken

 

Klaske68

Vuurmaker
Berichten
91
54ba049a9ed736c9a96a0ec55d1790c5.jpg

721e065b653214888a3ceb4f12886d0d.jpg

ad866aa705c18d5a49717be07e5b9724.jpg

Dat was een zuurdesem brood en daarna volgde een yoghurtbrood.
dd8f4a72109beadda2912a4a3c9649d4.jpg

22588a24fac2b89d91718ea16361e3e8.jpg

518bae80f30a6bc6a7c4bfc44da57e35.jpg

Dit keer met kokosbriketten daar de meerderheid de smaak van gebakken brood in de big green egg met black range houtskool niet zo lekker vonden en op deze manier dus wel.
En ja met 7 man is dit er nog van over
92b39733a296fdf570fc7231ed68449b.jpg

 
Owwwww ik word hier zo jaloers van....
Ze zien er heerlijk uit! Helaas lukt mij dit niet....
 
Jorte zei:
Lin zei:
Owwwww ik word hier zo jaloers van....
Ze zien er heerlijk uit! Helaas lukt mij dit niet....
Gewoon doorzetten....net zoiets als mayo  :p

Haha ik hoop weer op een filmpje!  :p
 
mooie broden hoor
 
Mooi
 
Lin zei:
Jorte zei:
Lin zei:
Owwwww ik word hier zo jaloers van....
Ze zien er heerlijk uit! Helaas lukt mij dit niet....
Gewoon doorzetten....net zoiets als mayo  :p

Haha ik hoop weer op een filmpje!  :p

Het is dat ik geen brood ( meer) bak, anders had ik wel even een filmpje voor je geschoten Lin ;)
 
Mooie broodjes!

@Linda: mijn meeste beginnersbroden zijn mislukt vanwege slechte vorming van het uiteindelijke baksel. Naast kneden en voldoende rijzen, is ook vorming belangrijk. Hierover zijn op internet veel voorbeelden te vinden voor het vormen van een Boule, Batard of gewone busbroden (zeg maar ons hollandse sneetjesbrood).
Ook de oventemperatuur en het toevoegen van voldoende vocht tijdens het bakken doet vanalles.  De site van Levine van Dooren biedt wel veel info over al deze zaken:
http://uitdekeukenvanarden.blogspot.nl/
 
Dat zijn hele mooie broden geworden !, en idd gewoon proberen, brood bakken op de Q is goed te doen.
 
Echt prachtig... ik kijk erg graag naar die broodjes!
 
Terug
Bovenaan Onderaan