BasBQ
Beef en Steak

Brood: ORANJE TOETER BOL!

Toeter

Kooltjesharker
Berichten
130


Hier mijn recept om heerlijke ORANJE hamburgerbroodjes te maken.

Ingredi?nten en benodigdheden voor 8 hamburgerbroodjes:

2 1/2 tl gist
1 cup warm water
1 grote ei
3 el gesmolten boter
3 el suiker
1 1/4 tl zout
3 1/2 cup bloem
Oranje kleurstof op gevoel (ongeveer een mespunt per bol)
Note: Voeg 1/2 cup van de bloem toe bij het mengsel van de gist en water. Voeg de rest later toe voordat je gaat kneden.

Voor de toplaag:
1 geklopte ei met 1 el melk
sesamzaadjes

Om te beginnen voeg in een kom de gist, water en 1/2 cup van de bloem toe, meng dit tot de gist begint te werken (duurt ongeveer 10 minuten). Het papje wordt dan een beetje romig.
Voeg de ei, gesmolten boter, suiker en zout toe. Meng dit en voeg de rest van de bloem toe. Kneed het deeg voor ongeveer 5/6 minuten (dit kan met de machine of zelfs met de hand). Het deeg moet een beetje plakkerig blijven maar mag niet echt aan je vingers blijven plakken.

Laat het deeg in de kom rusten voor 2 uur.

Na 2 uur verdeel je het deeg in 8 kleine bolletjes. Nu komt het leuke gedeelte, pak de oranje kleurstof en ga op gevoel telkens een klein beetje kleurstof toevoegen op het bolletje (bij ons was het ongeveer 1 mespunt per bol) en kneed dit zo'n 5 minuten tot de bol helemaal oranje is.
Verdeel de broodjes op de steen/plaat en druk ze wat platter. Ze zullen namelijk vanzelf omhoog komen in de oven.
Nu ze verdeeld op de steen/plaat liggen, bedek je ze met wat folie en laat ze dan nog een uur rusten.

Als ze liggen te rusten verwam je de Q (of oven) tot 190/200 graden.

Zodra de broodjes klaar zijn met rusten smeer je het mengsel van de ei/melk op de broodjes en sprinkle je de sesamzaadjes erover heen.

Bak de broodjes op 190/200 graden voor ongeveer een kwartier afhankelijk hoe ze eruit zien.

Eet smakelijk!!!

Groetjes Dennis
 
ziet er toppie uit, bedankt voor het delen
 
Terug
Bovenaan Onderaan