BasBQ
Beef en Steak

Brood gebakken in de Dutch Oven met leftover BCC

 

Dabber

Tondelzoeker
Berichten
10
Vandaag voor het eerst mijn Dutch Oven in gebruik genomen en er een brood in gebakken, ik had ook nog een halve leftover BCC over van gisteren en hier samen lekkere broodjes van gemaakt :)


Deeg eerst kneden.
20210623_125718.jpg


Deeg uurtje laten rijzen.
20210623_131440.jpg


Deeg uitrollen en een paar keer in elkaar vouwen.
20210623_142215.jpg


Het deeg voor de tweede keer laten rijzen.
20210623_142505.jpg


Half uurtje op 220 °C. met deksel erop, daarna deksel eraf en nog een half uur bakken.
20210623_155712.jpg


De leftover BCC opwarmen in de DO, deze is toch nog warm van het brood bakken.
20210623_165511.jpg


Brood af laten koelen.
20210623_170131.jpg


BCC uitpluizen en wat BBQ saus erdoor mengen.
20210623_171808.jpg


Brood in 4 stukken gesneden, besmeerd met wat mayonaise, sla, augurk, piccalilly, leftover BCC en wat gebakken bacon.
20210623_191446.jpg





Brood mocht ietsje bruiner aan de bovenkant, maar smaakte wel gewoon goed. Het was in ieder geval een geslaagd experiment met een heerlijk eindresultaat :)
 
Restjes op brood gaan er hier wel in.
 
prima broodje.
kan subway nog wat van leren:
 
Lekker hoor 😋
 
Dat is een fijn brood geworden met fijn beleg, waarom heb je het brood in bakpapier gebakken ? is dat ter bescherming van de dutch oven ?
 
Dat is een fijn brood geworden met fijn beleg, waarom heb je het brood in bakpapier gebakken ? is dat ter bescherming van de dutch oven ?
Ik had dit bij meerdere recepten gezien, is om te voorkomen dat het gerezen deeg vastplakt aan de bodem van de DO.
 
Mooi gemaakt en de leftover lekker opgemaakt
 
Ziet er een heerlijk broodje pulled chicken uit en zo met vers gemaakt brood, zal genieten geweest zijn
 
Terug
Bovenaan Onderaan