BasBQ
Beef en Steak

Brood bakken

smokert

Stoker
Berichten
496
Ik heb al drie pogingen geprobeerd om op een BGE mini brood te bakken eerst op 220c daarna 200c en de laatste poging 180c, maar elke keer is de bodem zwart als ik deze van de pizzasteen haal, ik heb er wat bloem onder gedaan en merk dat het dan wel wat minder is.
Hoe doen jullie dit op lagere temperatuur, meer bloem of andere trucjes?
De rest van het brood smaakt wel goed trouwens  :D
 
Harry, als je brood bakt in je BGE mini, gebruik je dan behalve de pizzasteen ook een platesetter?

En heb je de pizzasteen al in je BGE mini liggen tijdens het opwarmen?

Op de site van noskos staat een vrij eenvoudig recept voor breekbrood in de BGE, probeer die anders eens.

http://www.bbq-nl.com/2013/01/breekbrood.html
 
Dan zit het hem hoogstwaarschijnlijk in de platesetter, ik heb enkel de pizzasteen als buffer voor de directe hitte en deze laat ik ook meteen mee opwarmen.
Zal eens kijken wat er mogelijk is met de BGE mini aan platesetters, bedankt voor de tip!
En deze besteld, zal mij benieuwen aankomend weekend  :D
http://www.greeneggtotaal.nl/plate-setter-mini
 
De platesetter zorgt ervoor dat je indirecte hitte krijgt op de steen.

Zonder platesetter wordt je pizzasteen veel heter dan 225 C, dan wordt de onderkant van je brood zo snel gaar dat hij al zwart is als de bovenkant net gaar is ;).

Laat even weten hoe het de volgende keer gaat.
 
Platesetter was vrijdag binnen, en vandaag weer een poging geprobeerd dit keer weer op 220 graden en het gaat nu perfect de onderkant wordt bruin maar brand niet meer aan.  :D
 
Terug
Bovenaan Onderaan