Een paar weken terug heb ik voor het eerst brisket gemaakt. Drie kilo, afkomstig van Aalvink.
Vrijdagavond de brisket in een eenvoudige rub gezet: zout, peper, knoflookpoeder, uienpoeder. Niet teveel, want ik wilde vooral de brisket zelf proeven.
Zaterdagmorgen 6:55 de wekker, tegen 7:40 lag hij erop. Bijzonder, de bbq aanmaken terwijl de wereld nog slaapt hehe
Ik was even vergeten dat mijn Ecobrasa bijna op was, dus ik moest aanvullen met normale briketten en later met houtskool. Onhandig. De temperatuur stuiterde tussen de 95 en 120, later werd het constanter.
Om 16:00 heb ik de brisket ingepakt en door laten garen tot 18:30, kerntemp 91 graden. 19:15 aangesneden en opgediend. Geserveerd op een broodje coleslaw met een zelfgemaakte bbqsaus. Sommige gasten pakten 4x, dus ik ga er vanuit dat hij gelukt is
Eerste bark
Hard werken met een rumcola erbij.
Voor de ge?nteresseerden:
http://happenendrinken.blogspot.nl/2014/09/low-de-finale.html
http://happenendrinken.blogspot.nl/2014/09/low-de-finale-deel-twee.html
Vrijdagavond de brisket in een eenvoudige rub gezet: zout, peper, knoflookpoeder, uienpoeder. Niet teveel, want ik wilde vooral de brisket zelf proeven.

Zaterdagmorgen 6:55 de wekker, tegen 7:40 lag hij erop. Bijzonder, de bbq aanmaken terwijl de wereld nog slaapt hehe

Ik was even vergeten dat mijn Ecobrasa bijna op was, dus ik moest aanvullen met normale briketten en later met houtskool. Onhandig. De temperatuur stuiterde tussen de 95 en 120, later werd het constanter.
Om 16:00 heb ik de brisket ingepakt en door laten garen tot 18:30, kerntemp 91 graden. 19:15 aangesneden en opgediend. Geserveerd op een broodje coleslaw met een zelfgemaakte bbqsaus. Sommige gasten pakten 4x, dus ik ga er vanuit dat hij gelukt is

Eerste bark

Hard werken met een rumcola erbij.




Voor de ge?nteresseerden:
http://happenendrinken.blogspot.nl/2014/09/low-de-finale.html
http://happenendrinken.blogspot.nl/2014/09/low-de-finale-deel-twee.html