BasBQ
Beef en Steak

Brisket

 
 
 
 
 
 

noskos

Administrator
Forumleiding
Berichten
11.858
Ik had nog een brisket in de vriezer liggen. Was bedoeld om te oefenen voor de TS maar dat was er niet van gekomen. Omdat im ruimte nodig had in de vriezer en omdat ik het toch nog een paar keer wil maken om wat wedstrijd ervaring op te doen heb ik hem maar ontdooid en ligt hij sinds 8 uur in het eitje.

ygujehu5.jpg
 
Ik volg Dennis!!
 
Ik ben vooral vroeg bezig Mike ;)
 
Valt wel mee Ron, ik ben meer voor de varkensgerechten.
 
Met secret competition rub zeker  ::)
 
Nee gewoon met Blues Hog Rub, stond vooraan in de kast. :D Ik ben momenteel meer in de garing ge?nteresseerd dan in de smaak.
 
Het waait niet hard genoeg, ik ruik niets.....
 
Dennis, weet jij ook of brisket bij de Makro te verkrijgen is en zoja, hoe noemen ze hem daar??
Al een paar X gezocht maar niet gevonden :'(
 
Ongeduldig kijkend naar het langzaam wegtikken van de uren, en toch heel benieuwd naar het eindresultaat...
 
Brisket is helaas niet bij de Makro te koop. Het is de borstlap van de koe. Het gaat het best met de borstlap van een Amerikaanse koe, die worden anders gevoerd dan Europese varianten en zijn meer dooraderd met vet.
Hierdoor wordt het niet zo droog na een lange Cook.
Bij beef en steak en ottogourmet.de kan je ze bestellen.
 
Na vijf uurtjes, over een uurtje gaat hij de folie in.

a6ememub.jpg
 
Ik kan 'm al bijna ruiken... :p
 
Na zeven uurtjes was hij klaar. Even in folie en een handdoek warm gehouden tot het avondeten.
Het eindresultaat was mooi sappig, goed van smaak en met een mooie rookring.

hate4epa.jpg


a3eta7a7.jpg
 
Terug
Bovenaan Onderaan