BasBQ
Beef en Steak

Brisket

 
 

pieterb

Stoker
Berichten
286
zojuist een stuk brisket 2,5 kilo in de kruiden gezet ( noskos de beef )
morgen vroeg op :love:
wordt vervolgd
groetjes P
20220622_171212.jpg
ieter

20220622_170403.jpg
 
Ben heel benieuwd. Brisket staat hoog op mijn verlanglijstje om het een keer te proberen

Verstuurd vanaf mijn XQ-AT51 met Tapatalk
 
Heel gaaf!

Succes morgen.
 
Succes Pieter.

Het is niet een hele brisket, en ik zie niet veel vet door adering, heb je hem ook geïnjecteerd?
 
Staat hier bovenaan de lijst
Maar nog een kleine angst
Ga het vol bewondering volgen
 
Mijn setup voor low and slow, eerst slowroller dan plates dan lekbakje dan rooster en vlees dit geeft dubbel indirect waardoor een nog stabieler temperatuur en extra bescherming tegen aanbranden van de onderkant van je vlees
Tot over een paar uurtjes
Groetjes Pieter:love:

20220623_070210.jpg


20220623_063657.jpg


20220623_063726.jpg


20220623_063800.jpg


20220623_063815.jpg


20220623_070437.jpg


20220623_070737.jpg
 
Na 5 uur op 120 graden met rook van beukenhout , was hetop kern temp 70 graden
Daarna ingepakt in folie tot kern temp boven 90 graden toe steeds prikken of het mals was en dat was bij 97 graden
2 uurtjes rusten en daarna op tafel , heerlijk bordje :love::love::love::love:

Groetjes en bedankt voor jullie reacties
Pieter

20220623_175213.jpg


20220623_175350.jpg


20220623_175727.jpg


20220623_180007.jpg
 
Smakelijk! Ziet er goed uit!
 
Dat ziet er zeker goed uit!

Mooie bark met dito rookring.
 
Lust ik wel.
 
Mooi eindresultaat, ziet er goed uit!
 
Terug
Bovenaan Onderaan