BasBQ
Beef en Steak

Brisket

pieterb

Stoker
 
 
Berichten
286
zojuist een stuk brisket 2,5 kilo in de kruiden gezet ( noskos de beef )
morgen vroeg op :love:
wordt vervolgd
groetjes P
20220622_171212.jpg
ieter

20220622_170403.jpg
 

Tjande

Tondelzoeker
Berichten
8
Ben heel benieuwd. Brisket staat hoog op mijn verlanglijstje om het een keer te proberen

Verstuurd vanaf mijn XQ-AT51 met Tapatalk
 

Zzzjon

Gerijpt
 
 
 
 
Berichten
3.315
Heel gaaf!

Succes morgen.
 

Frits

Administrator
Forumleiding
 
 
 
 
Berichten
18.866
Succes Pieter.

Het is niet een hele brisket, en ik zie niet veel vet door adering, heb je hem ook geïnjecteerd?
 

Alex1975

Pitmaster
 
 
Berichten
655
Staat hier bovenaan de lijst
Maar nog een kleine angst
Ga het vol bewondering volgen
 

pieterb

Stoker
 
 
Berichten
286
Mijn setup voor low and slow, eerst slowroller dan plates dan lekbakje dan rooster en vlees dit geeft dubbel indirect waardoor een nog stabieler temperatuur en extra bescherming tegen aanbranden van de onderkant van je vlees
Tot over een paar uurtjes
Groetjes Pieter:love:

20220623_070210.jpg


20220623_063657.jpg


20220623_063726.jpg


20220623_063800.jpg


20220623_063815.jpg


20220623_070437.jpg


20220623_070737.jpg
 

pieterb

Stoker
 
 
Berichten
286
Na 5 uur op 120 graden met rook van beukenhout , was hetop kern temp 70 graden
Daarna ingepakt in folie tot kern temp boven 90 graden toe steeds prikken of het mals was en dat was bij 97 graden
2 uurtjes rusten en daarna op tafel , heerlijk bordje :love::love::love::love:

Groetjes en bedankt voor jullie reacties
Pieter

20220623_175213.jpg


20220623_175350.jpg


20220623_175727.jpg


20220623_180007.jpg
 

Tjeerd

Kooltjesharker
 
Berichten
239
Smakelijk! Ziet er goed uit!
 

Zzzjon

Gerijpt
 
 
 
 
Berichten
3.315
Dat ziet er zeker goed uit!

Mooie bark met dito rookring.
 

Pascal

Gemarineerd
 
 
 
 
Berichten
1.585
Lust ik wel.
 

J'elle

Pitmaster
 
 
Berichten
532
Mooi eindresultaat, ziet er goed uit!
 
Bovenaan Onderaan