- Berichten
- 661
Men neme 1 stukje flat brisket van ca 2,5 kilo.
Doe daar flink wat peper en zout op en leg het op een BBQ,
Laat dat enige tijd rustig liggen en wat krijg je dan?
Een heerlijk mals stukje vlees.
Het stukje Brisket in de peper en zout.
Een voorverwarmde BBQ (een genot om dichtbij in de buurt te blijven met deze buitentemperaturen)
Na ongeveer 5 uur, ziet het er zo uit.
Daarna nog een uurtje of 2 ingepakt laten liggen tot een kerntemperatuur van ongeveer 94 graden.
Uiteindelijk de bbq temperatuur terug gezet naar 80 graden. En het vlees laten liggen tot etenstijd,
Dit is wat er uiteindelijk van geworden is.
En de in plakjes gesneden versie.
De smaak viel een klein beetje tegen. Volgende keer een rub erop doen die iets meer bite geeft.
Of natuurlijk nog meer peper en zout.
Al met al was het wel voor herhaling vatbaar.
Deze foto hoort er ook nog even bij.
Doe daar flink wat peper en zout op en leg het op een BBQ,
Laat dat enige tijd rustig liggen en wat krijg je dan?
Een heerlijk mals stukje vlees.
Het stukje Brisket in de peper en zout.

Een voorverwarmde BBQ (een genot om dichtbij in de buurt te blijven met deze buitentemperaturen)

Na ongeveer 5 uur, ziet het er zo uit.

Daarna nog een uurtje of 2 ingepakt laten liggen tot een kerntemperatuur van ongeveer 94 graden.

Uiteindelijk de bbq temperatuur terug gezet naar 80 graden. En het vlees laten liggen tot etenstijd,
Dit is wat er uiteindelijk van geworden is.

En de in plakjes gesneden versie.

De smaak viel een klein beetje tegen. Volgende keer een rub erop doen die iets meer bite geeft.
Of natuurlijk nog meer peper en zout.
Al met al was het wel voor herhaling vatbaar.
Deze foto hoort er ook nog even bij.
