BasBQ
Beef en Steak

Brisket

 
 
 

Rob Reinerink

Kooltjesharker
Berichten
109
Vandaag een brisket op het programma. Volledig volgens het Smokey Goodness recept uit deel 1. De eerste keer had ik de brisket te laat op de bbq gelegd (10u). Nu lag de brisket er om 7.30 op. Met dit heerlijke weer kun je op dat tijdstip al gewoon in korte broek op de lounge bank blijven liggen met wat lectuur. Bij deze alvast wat foto's. Verder verslag volgt

Geinjecteerd en gerubd:
06e57011bc66883dc93ecc4e839c159e.jpg

Relaxed op de bank
1cf10acfa1e1a8a01b0372fba9c87b26.jpg

Na 2 uur
0756771e26846b43babbbeecf100d27e.jpg


Brisket komt nu na 3.5 uur op 67 graden. Vorige keer begon toen de 'zone'.

Verstuurd vanaf mijn SM-G930F met Tapatalk

 
Heerlijk. Bij mij ligt er vandaag ook een op de UDS. Vandaag met SPG kruiden.

Verstuurd vanaf mijn Nokia 7.1 met Tapatalk

 
Om 14.15 tikte de brisket de 71 aan. Het achterste dikke deel was zelfs al 73. In aluminium folie gewikkeld met klein beetje water er bij (big Bob Gibson). Nu weer op de q en temp staat op 72. Denk dat de brisket mooi op tijd klaar zal zijn. Dan mooi laten rusten. Dome temp super constant op 107 c.
dada5437f0e3e2e259cecba9ff2f39b6.jpg


Verstuurd vanaf mijn SM-G930F met Tapatalk

 
Lekker bezig, veel plezier!
 
Bij deze het eindresultaat: smaakte echt gigantisch lekker. Om 14.15 was het 71 c. Om 17.35 was het 91. Na een aantal keer prikken nog een half uur laten liggen en toen er af. Anderhalf uur laten rusten en toen konden we beginnen. Saus uit de aluminium folie opgevangen en als saus gebruikt.
012eb6209b71278136383ac27aefe1fe.jpg

75d401df75801ebb8e3a65e30e3746d0.jpg

5cd00586a91e98f569abc4455b1cf168.jpg

49408e3284c6c0ecdab5afd9cc99b8b3.jpg


Super sessie. Temperatuur ging volgens plan. Zowel vlees als dome.

Heb nog een groter stuk in de vriezer,  die is snel aan de beurt.


Verstuurd vanaf mijn SM-G930F met Tapatalk

 
Lust ik wel :)
 
Die ziet er zalig uit zeg, mooi werk!
 
Mooie run. Lekker op de webert.
Brisket ziet er lekker sappig uit. Niks mis mee.
Zo te zien hebben jullie knap weer gehad. Hier heeft het zowat onafgebroken geregend. Afgewisseld door harde regen.
 
Bram zei:
Mooie run. Lekker op de webert.
Brisket ziet er lekker sappig uit. Niks mis mee.
Zo te zien hebben jullie knap weer gehad. Hier heeft het zowat onafgebroken geregend. Afgewisseld door harde regen.
Hier in het oosten/noordoosten hele dag rond de 30 graden geweest.


Hele mooie run, had wel stukjd willen proeven. Water loopt in de mond. Brisket staat ook voor mij op de planning aankomende vakantie. Ben echt heel benieuwd hoe dat gaat worden.
 
Mooi hoor, leuk niet storen kaartje :D
Water in de mond mmmmmmm
Greetzzz B-)
 
Goed gelukt zo te zien! Zag er mooi sappig uit.

Verstuurd vanaf mijn Nokia 7.1 met Tapatalk

 
Ziet er prima uit, had ik best een plak van gelust ;)
 
Ziet er lekker uit en je hebt er van kunnen genieten
 
Keurig gedaan met de temp! Welke methode heb je gebruikt?


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Tjap zei:
Keurig gedaan met de temp! Welke methode heb je gebruikt?


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
Minion methode. Met kokosnoot briketten van de sligro.

Verstuurd vanaf mijn SM-G930F met Tapatalk

 
Door zei:
met hoeveel warme kolen ben je gestart?
10 ongeveer. Temperatuur zat na 10 min oid al op 110 met de schuiven open. Toen de schuiven bijna helemaal dicht gezet, even gewacht, temperatuur bleef direct mooi constant. Toen de brisket er op

Verstuurd vanaf mijn SM-G930F met Tapatalk

 
Wow, ziet er heerlijk uit! Staat nog steeds op mijn to-do lijst ;-)
 
Terug
Bovenaan Onderaan