BasBQ
Beef en Steak

Brisket whole packer

 
 

Juul

Sprokkelaar
Berichten
40
Beste leden van het BBQ genootschap,

Ik heb inmiddels een paar keer brisket gemaakt. Tot nu gebruikte ik altijd de point van de brisket. Aangezien ik binnenkort voor een groter gezelschap brisket ga maken, wil ik een whole packer (point + flat) klaar gaan maken. Van de flat wil ik plakken snijden, en van (een gedeelte van) de point wil ik burnt ends gaan maken. Ik ben van plan een black Angus whole packer brisket van zo'n 6,5 kg te bestellen. Past deze eigenlijk wel op een WSM 47cm?

Zou ik de temperatuur van de flat en point in de gaten houden, en wanneer de flat zover is, deze er af snijden en laten rusten? Of van te voren de flat en point al scheiden? Hoe snijd/scheid je de flat en point eigenlijk het beste?

Alle tips zijn welkom. Alvast bedankt voor het meedenken!

 
Als je nog nooit een brisket gescheiden hebt, is het best een lastig klusje...
Er staan voldoende filmpjes op YouTube, zoeken op brisket trimmen/trimming.

Mocht de brisket te groot zijn voor het rooster, op maat snijden en van de restjes hamburgers maken.
Lekker!
 
Mijn eerste brisket was een whole packer van circa 5 kilo. Op een wsm 47
Hier het linkje :http://www.bbqgenootschap.nl/forum/index.php?topic=14943.msg245481#msg245481

Helaas geen foto's meer want photobucket heeft een tijdje geleden alles geblokkeerd  X(

Succes!
 
Je kunt hem op de handgreepjes leggen, dan kun je meer kwijt dan plat.
Na een tijdje trekt hij samen dus dan past hij wel.
 
Terug
Bovenaan Onderaan