BasBQ
Beef en Steak

Brisket Time!

Michiel84

Sprokkelaar
 
 
Berichten
27
Vandaag eens lekker in de weer geweest met een stuk Brisket. Mijn ouders kwamen eten, en sinds m’n moeder bij mijn familie in Texas ooit brisket heeft gehad, moet ik er ook aan geloven.

Nu was m’n tante geen keukenprinses, dus iedere willekeurige brisket is al snel beter dan zoals m’n tante hem in Texas maakte. Ik geloof dat je die met een glas water weg moest werken en vervolgens nog drie uur kramp in je kaak had, maar desondanks vond m’n moeder de smaak geweldig.

Mooi stuk vlees dat ik eerst maar eens even opgeschoond heb:


4FEF6B11-FB7C-4059-98CE-D7AF760CFFDA.jpeg

F3F19815-6778-429D-9F3E-1AA1AF8B26DC.jpeg

48F97087-8666-4BEB-8324-5A12C5ED1D6E.jpeg

Vervolgens ingesmeerd met mosterd voor een plaklaagje en daarna goed wat zelfgemaakte beef rub met koffie erop:
153D3457-3C4F-4856-AD4E-5FC37577D9D6.jpeg

E2CBF5A8-B393-4B5C-8F51-2D160ED2C784.jpeg

Wat kersenrookhout op m’n Bastard en met behulp van de BBQ Guru m’n BBQ naar de 110 graden gebracht:
05BA57BE-2CE3-4FE4-BB74-97E57817F1FC.jpeg

1231CD2C-D266-4319-B65D-1FDD68D0B14F.jpeg

Toen het vlees erop totdat hij bij 65 graden het plateau/stall bereikte en toen ingepakt met folie.
BCE1B84D-EB5B-4E46-A30B-35E31C6053F1.jpeg

459433A4-3200-465C-880B-D68C27FDF9CF.jpeg

Daarna gewacht totdat het vlees boterzacht was (met behulp van een kerntemperatuurmeter gecheckt). Dit was bij 96 graden. Vervolgens het vlees anderhalf uur in een koelbox laten rusten en aansnijden!
8B30506F-C07F-48C2-B040-3AA580D727BB.jpeg

8B54A928-E8F6-4295-97F9-927FF7957186.jpeg

ADAF0162-D7CE-4012-88FB-5B3DBA12B496.jpeg

Botermals, sappig en heerlijk! M’n tante zou trots zijn geweest.
 

GruttePier

Tondelzoeker
 
 
Berichten
23
Ziet er heerlijk uit! Hoe lang heeft hij er uiteindelijk op gelegen?


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 

Frits

Administrator
Forumleiding
 
 
 
 
Berichten
13.205
Mooi stuk flat, denk ook zeker dat je tante trots op je geweest zou zijn.

@Hans, helaas moet je voor de koe badge een hele brisket maken, point en flat samen.
 

@rno

Gemarineerd
 
 
 
 
Berichten
2.376
Ziet er mooi uit
Hoe is het met de kaken van je moeder na deze brisket? ☺️
 

Hans

Gerijpt
 
 
 
Berichten
4.889
@ Frits. Excuus, even niet opgelet en ik vond hem er zo lekker uitzien en botermals en sappig en dat voor een flat dat ik dacht wie weet.;)
 

Ridevi71

BBQ Junkie
 
 
 
 
 
Berichten
5.382
wauw, dat ziet er mooi uit zeg.
krijg hier last van overdadige aanmaak van speeksel.
niks over zeker?
 

Barbeknoei

Gemarineerd
 
 
 
 
 
Berichten
1.081
Jammie.... Vind wel dat je hem heel goed schoon maakt. Niet beter wat vet te laten zitten?
 
Bovenaan Onderaan