Beef en Steak

Brisket: pekelborst of borstplaat

 
 
 

Rob Reinerink

Kooltjesharker
Berichten
109
Goedemorgen,

Ik wil binnenkort graag een brisket maken. Toen ik mijn slager vroeg om de point, zei hij dat hij pekelborst en borstplaat had. Is de pekelborst de point, en de borstplaat de flat? Bvd!.
 
De borstplaat (magere borstspier) is idd de flat. De point is eigenlijk de punt van de magere borstspier met daarop het okselvlees. Zorg er wel voor dat het goed met vet dooraderd is, anders wordt het gauw wat droog.
 
2Bushy zei:
Zorg er wel voor dat het goed met vet dooraderd is, anders wordt het gauw wat droog.

+1
Als het je eerste brisket is, zou ik kiezen voor iig een angus(point)
van een van de on-line slagers. Tenzij je eigen slager deze ook kan leveren natuurlijk...
 
Bedankt. Ik zal eens kijken wat hij heeft, anders wordt het idd bbquality of beefensteak.
 
Ik ben het met Ceriel eens, ga op zoek naar een rund dat met graan is afgevoerd. De Nederlandse koetjes zijn te mager om een goed resultaat te krijgen. Zelfs die briskets die we hier krijgen uit de VS zijn niet zo mooi als die ze voor zichzelf houden.
 
Terug
Bovenaan Onderaan