BasBQ
Beef en Steak

Brisket partitioneren of niet?

 
 

Gilles

Stoker
Berichten
279
Ik wil graag een brisket klaar gaan maken voor mijn koetje; maar een Brisket van 4.5kg is een beetje veel van het goede; dus nu was het idee om een verse brisket te kopen van zeg 5kg en deze in 3-en te delen voordat ik hem invries. Ik kreeg het advies van BBQ Quality om hem te partitioneren in de lengte maar ik zou graag jullie mening ook eens willen weten.
 
Een brisket van 4,5kg lijkt veel, maar er gaat nog heel wat vet af (1kg is geen uitzondering  :-O)
Dan "verdampt" er tijdens bereiding ook nog wat, en hou je een kleine 3kg over....

De helft zijn burnt-ends, welke je heel goed de volgende dag kunt eten. Van de flat snij je plakken waar je, als het goed is, blijft eten.
Mocht er wat overblijven kun je altijd nog triple-b's maken



 
Terug
Bovenaan Onderaan