- Berichten
- 2.982
Zo 1,5 week vakantie, dus tijd genoeg voor de bbq.
Voor vandaag een mooi stuk USA brisket. Onoplettend kwam ik er achter een flat gekocht te hebben, hetgeen me in eerste instantie op internet een beetje ontmoedigde.
Maar gelukkig vond ik site, waarbij iemand lovend was over de flat en dit prefereerde ten opzichte van de point, mits een paar aanpassingen.
Voordeel: gelijke dikte, waardoor ook je temperatuur zich over het hele stuk hetzelfde gedraagt.
Let's start: USA brisket, flat part.
Mooie marmering en gelijke dikte van 3cm.
Ik heb de brisket een klein beetje bijgesneden en minimaal wat hard vet verwijderd. Hierna ingesmeerd met een kruidenpaste volgens een recept van Noskos.
Vervolgens de brisket om de 2,5 cm ge?njecteerd met een mengsel van bbqjus (over van een eerdere pulled pork sessie), kippenbouillon, ketjap en worcestersaus.
Dit alles de avond vooraf.
Door omstandigheden pas tegen de middag de Q aangestoken en naar 121 graden gebracht.
Iets hoger dan je normaal zou doen.
Als houtskool heb ik Josper gebruikt.
13.00u en 121 graden, tijd voor het vlees op de bbq. Voor het roken heb ik een paar stukjes appelhout toegevoegd.
Heerlijk stabiel bleef de temperatuur de hele middag. Tegen 17.00u was het tijd om in te pakken. Hij bleef op 67 graden hangen en voor wat ik gelezen had moet je de flat eerder inpakken. Tegelijk met het inpakken was het advies wat bouillon toe te voegen, welke ik gelukkig nog over had.
19.00u en een temperatuur van 93 graden.
De priktest was veelbelovend.
Nu nog een uurtje rusten.
20.00u eindelijk mocht ik hem aansnijden.
De smaak is erg goed, toch nog een tikkeltje droog, maar dat hoort voor mij ook wel bij beef.
Resume: een erg leuke sessie. Zowel de kruidenpaste als het roken heeft veel smaak afgegeven.
De kj2 levert geweldig werk, waarbij het behouden van de temperatuur bijna saai is
.
Klein minnetje is dat ik bij de low en slow sessies rundvlees makkelijk droog vind worden, waardat varken lekker sappig blijft.
Derhalve laat ik me niet ontmoedigen en heb ik voor volgende week een tweede sessie gepland, maar dan met een stuk rundernek USA.
Bedankt voor het lezen.
Verstuurd vanaf mijn SM-G935F met Tapatalk
Voor vandaag een mooi stuk USA brisket. Onoplettend kwam ik er achter een flat gekocht te hebben, hetgeen me in eerste instantie op internet een beetje ontmoedigde.
Maar gelukkig vond ik site, waarbij iemand lovend was over de flat en dit prefereerde ten opzichte van de point, mits een paar aanpassingen.
Voordeel: gelijke dikte, waardoor ook je temperatuur zich over het hele stuk hetzelfde gedraagt.
Let's start: USA brisket, flat part.
Mooie marmering en gelijke dikte van 3cm.




Ik heb de brisket een klein beetje bijgesneden en minimaal wat hard vet verwijderd. Hierna ingesmeerd met een kruidenpaste volgens een recept van Noskos.
Vervolgens de brisket om de 2,5 cm ge?njecteerd met een mengsel van bbqjus (over van een eerdere pulled pork sessie), kippenbouillon, ketjap en worcestersaus.
Dit alles de avond vooraf.

Door omstandigheden pas tegen de middag de Q aangestoken en naar 121 graden gebracht.
Iets hoger dan je normaal zou doen.
Als houtskool heb ik Josper gebruikt.

13.00u en 121 graden, tijd voor het vlees op de bbq. Voor het roken heb ik een paar stukjes appelhout toegevoegd.



Heerlijk stabiel bleef de temperatuur de hele middag. Tegen 17.00u was het tijd om in te pakken. Hij bleef op 67 graden hangen en voor wat ik gelezen had moet je de flat eerder inpakken. Tegelijk met het inpakken was het advies wat bouillon toe te voegen, welke ik gelukkig nog over had.


19.00u en een temperatuur van 93 graden.
De priktest was veelbelovend.
Nu nog een uurtje rusten.

20.00u eindelijk mocht ik hem aansnijden.
De smaak is erg goed, toch nog een tikkeltje droog, maar dat hoort voor mij ook wel bij beef.



Resume: een erg leuke sessie. Zowel de kruidenpaste als het roken heeft veel smaak afgegeven.
De kj2 levert geweldig werk, waarbij het behouden van de temperatuur bijna saai is

Klein minnetje is dat ik bij de low en slow sessies rundvlees makkelijk droog vind worden, waardat varken lekker sappig blijft.
Derhalve laat ik me niet ontmoedigen en heb ik voor volgende week een tweede sessie gepland, maar dan met een stuk rundernek USA.
Bedankt voor het lezen.
Verstuurd vanaf mijn SM-G935F met Tapatalk