Robster
Tondelzoeker
- Berichten
- 5
Brisket voor de 2de keer,
na 1 eerdere poging tot het maken van een brisket (mislukt) nu een 2de poging op de zelfde bbq.
Allereerst een mooie brisket besteld bij bbq quality het was angus flat brisket van 3,5 kilo.
Het was een mooi lean stuk vlees.
Ik liep niet over van het zelfvertrouwen aangezien het de eerste keer mislukt was, wat me alwel duidelijk was was dat ik er de vorige keer te makkelijk over gedacht had, bijvoorbeeld geen temperatuur gemeten
, dit keer heb ik gezorgd dat ik dat wel kon doen!!
Het meten heeft me dit keer veel duidelijkheid opgeleverd waarover later meer.
Gisteren zaterdag middag begonnen met de brisket run, het regende gestaag hier in het noorden!
De brisket,
De bovenkant getrimd,
De onderkant getrimd,
De brisket geïnjecteerd met runderbouillon,
De brisket ingesmeerd met mosterd en een rub van SPG toegevoegd (boven en onderkant),
Laten intrekken onder een insecten hor,
De bbg naar de 120 graden gebracht wat niet makkelijk ging,
En uiteindelijk de brisket op de bbq gelegd en de kap dicht gedaan,
Vanaf het moment dat we de brisket op de bbq hadden gelegd kwamen we in een niet te winnen gevecht met de bbq om hem op een juiste constante temperatuur te houden!!
Het gaat gewoon niet in zo’n dunwandige pruts bbq, het was of te hoog of het zakte razendsnel en als je de kap open deed om het vuur weer op te bouwen was je alle hitte kwijt.
Verder regende het als een malle dus daar stond je in de regen continue briketten aan te steken!
Ik heb toen besloten hem zo lang mogelijk op de bbq te houden voor een rook ring en ‘m daarna binnen verder te doen in de oven om hopelijk toch een redelijk resultaat te halen!
Na drie uur was ons breekpunt gehaald en hebben we de brisket naar binnen gehaald en nog niet ingepakt in de oven gedaan op 110 graden.
Na 4,5 uur hebben we de brisket ingepakt en terug in de oven gelegd,
Na 8,5 uur totaal was/is dit het eindresultaat,
Uiteindelijk ben ik zeer verrast
want hij is eigenlijk gewoon goed gelukt met al dat kunst en vliegwerk en hij heeft zelf nog een leuk rook
ringetje,
Hij smaakt goed, het doet me denken aan draadjesvlees en iedereen vind het lekker, mn vrouw, dochter en de buurman, dus eigenlijk een dikke prima,
Eind conclusie,
Om een brisket te maken heb je een zeer goede bbq nodig, zo’n dunwandig goedkoop bbqtje wat wij hebben gaat gewoon niet.
Zou ik het nog een keer doen, nee op deze manier niet, ik heb nog teveel andere vleesjes die ik wil maken!
Gebruik ik deze bbq nog weer, nee dat ook niet ik heb mn buik vol van dit ding, deze gaat naar de buurman aangezien ik net een nieuw speeltje heb besteld wat deze week al binnen komt want ga ik door met bbq-en, zeker weten!!
Het nieuwe speeltje,
na 1 eerdere poging tot het maken van een brisket (mislukt) nu een 2de poging op de zelfde bbq.
Allereerst een mooie brisket besteld bij bbq quality het was angus flat brisket van 3,5 kilo.
Het was een mooi lean stuk vlees.
Ik liep niet over van het zelfvertrouwen aangezien het de eerste keer mislukt was, wat me alwel duidelijk was was dat ik er de vorige keer te makkelijk over gedacht had, bijvoorbeeld geen temperatuur gemeten

Het meten heeft me dit keer veel duidelijkheid opgeleverd waarover later meer.
Gisteren zaterdag middag begonnen met de brisket run, het regende gestaag hier in het noorden!
De brisket,
De bovenkant getrimd,
De onderkant getrimd,
De brisket geïnjecteerd met runderbouillon,
De brisket ingesmeerd met mosterd en een rub van SPG toegevoegd (boven en onderkant),
Laten intrekken onder een insecten hor,
De bbg naar de 120 graden gebracht wat niet makkelijk ging,
En uiteindelijk de brisket op de bbq gelegd en de kap dicht gedaan,
Vanaf het moment dat we de brisket op de bbq hadden gelegd kwamen we in een niet te winnen gevecht met de bbq om hem op een juiste constante temperatuur te houden!!
Het gaat gewoon niet in zo’n dunwandige pruts bbq, het was of te hoog of het zakte razendsnel en als je de kap open deed om het vuur weer op te bouwen was je alle hitte kwijt.
Verder regende het als een malle dus daar stond je in de regen continue briketten aan te steken!

Ik heb toen besloten hem zo lang mogelijk op de bbq te houden voor een rook ring en ‘m daarna binnen verder te doen in de oven om hopelijk toch een redelijk resultaat te halen!
Na drie uur was ons breekpunt gehaald en hebben we de brisket naar binnen gehaald en nog niet ingepakt in de oven gedaan op 110 graden.
Na 4,5 uur hebben we de brisket ingepakt en terug in de oven gelegd,
Na 8,5 uur totaal was/is dit het eindresultaat,
Uiteindelijk ben ik zeer verrast


Hij smaakt goed, het doet me denken aan draadjesvlees en iedereen vind het lekker, mn vrouw, dochter en de buurman, dus eigenlijk een dikke prima,
Eind conclusie,
Om een brisket te maken heb je een zeer goede bbq nodig, zo’n dunwandig goedkoop bbqtje wat wij hebben gaat gewoon niet.
Zou ik het nog een keer doen, nee op deze manier niet, ik heb nog teveel andere vleesjes die ik wil maken!
Gebruik ik deze bbq nog weer, nee dat ook niet ik heb mn buik vol van dit ding, deze gaat naar de buurman aangezien ik net een nieuw speeltje heb besteld wat deze week al binnen komt want ga ik door met bbq-en, zeker weten!!

Het nieuwe speeltje,