Voor Koningsdag met een aardig groep BBQen dus leek mij brisket wel weer eens leuk om te maken.
Het garingsproces is weer te volgen via de heatermeter
De Brisket weegt ongeveer 2,6 kilo
Wat vet getrimmed en geinjecteerd met Butcher BBQ Brisket Injection
De rub die ik heel vaak gebruik is de basis rub van Steven Raichlen met wat extra pit.
Ongeveer een uur in de koelkast gelegen daarna het rooster op, bbq op 110-115 graden met een stuk eikenhout
Na 2,5 uur, kerntemperatuur 57 graden
Na ruim 6 uur, 71 graden kern
In dubbele laag folie
En weer terug erop, kern 69
Inmiddels ie bijna klaar... 90 graden
Ook nog wat andere dingen aan het maken voor morgen.
Groot stuk feta, yoghurt, paprikapuree, peper, zout, knoflook, perterselie, thijm, marjoraan, oregano, bieslook, chilli flakes, mosterd poeder
Alles bij elkaar en roeren maar, een heerlijk fris smeersel met een beetje pit voor op een stokbroodje
Morgen gaan we ook kipshoarma van het spit maken, de kippendijen staan al in de marinade
Is een recept van Jamie Oliver uit Comfort Food
In de marinade zitten de volgende ingredienten:
10 kardemon peulen zonder pit
1 volle theelepel venkelzaad, komijnzaad, korianderzaad
1 afgestreken theelepel kaneel, gemalen piment, gemalen komijn en gerookt zoet paprikapoeder
(van alles dus 1 theelepel)
8 tenen knoflook
4 laulierblaadjes
1 volle eetlepel pindakaas
scheut olijfolie
4el yoghurt
Straks nog verder met het draaien van moink balls.
Straks weer update met de rest van de foto's van de brisket
Het garingsproces is weer te volgen via de heatermeter
De Brisket weegt ongeveer 2,6 kilo

Wat vet getrimmed en geinjecteerd met Butcher BBQ Brisket Injection

De rub die ik heel vaak gebruik is de basis rub van Steven Raichlen met wat extra pit.

Ongeveer een uur in de koelkast gelegen daarna het rooster op, bbq op 110-115 graden met een stuk eikenhout

Na 2,5 uur, kerntemperatuur 57 graden

Na ruim 6 uur, 71 graden kern


In dubbele laag folie

En weer terug erop, kern 69

Inmiddels ie bijna klaar... 90 graden
Ook nog wat andere dingen aan het maken voor morgen.
Groot stuk feta, yoghurt, paprikapuree, peper, zout, knoflook, perterselie, thijm, marjoraan, oregano, bieslook, chilli flakes, mosterd poeder

Alles bij elkaar en roeren maar, een heerlijk fris smeersel met een beetje pit voor op een stokbroodje


Morgen gaan we ook kipshoarma van het spit maken, de kippendijen staan al in de marinade

Is een recept van Jamie Oliver uit Comfort Food
In de marinade zitten de volgende ingredienten:
10 kardemon peulen zonder pit
1 volle theelepel venkelzaad, komijnzaad, korianderzaad
1 afgestreken theelepel kaneel, gemalen piment, gemalen komijn en gerookt zoet paprikapoeder
(van alles dus 1 theelepel)
8 tenen knoflook
4 laulierblaadjes
1 volle eetlepel pindakaas
scheut olijfolie
4el yoghurt
Straks nog verder met het draaien van moink balls.
Straks weer update met de rest van de foto's van de brisket