Brisket???door de ambachtelijke slager om de hoek.
Ik ben al enige tijd verlekkerd aan het kijken naar de filmpjes van en recepten voor. Ik had op het forum al goeie tips gezien van( online) slagers die mooie stukken vlees sneden volgend usa normen. Eigenwijs als ik ben dacht ik laat ik eens kijken of de slager waar ik wel vaker kom het kent .Ik vertelde dat ik puntborst/brisket wilde hebben en legde uit hoe ik het wilde bereiden. Brisket! de slager gaf aan dat hij het niet standaard in het assortiment had maar wist wel te beschrijven wat ik bedoelde. Borst van de koe laagje vet usa bbq enz. Dus ik dacht laten we het maar doen. Eenmaal het stukje vlees (3kg) thuis nader bekeken te hebben twijfel ik of dit aan de criteria van een brisket voldoet. De bovenkant geeft mij wel die indruk maar er zit niet zo?n mooie vetrand op. Wat vinden de kenners op het forum ?


Ik ben al enige tijd verlekkerd aan het kijken naar de filmpjes van en recepten voor. Ik had op het forum al goeie tips gezien van( online) slagers die mooie stukken vlees sneden volgend usa normen. Eigenwijs als ik ben dacht ik laat ik eens kijken of de slager waar ik wel vaker kom het kent .Ik vertelde dat ik puntborst/brisket wilde hebben en legde uit hoe ik het wilde bereiden. Brisket! de slager gaf aan dat hij het niet standaard in het assortiment had maar wist wel te beschrijven wat ik bedoelde. Borst van de koe laagje vet usa bbq enz. Dus ik dacht laten we het maar doen. Eenmaal het stukje vlees (3kg) thuis nader bekeken te hebben twijfel ik of dit aan de criteria van een brisket voldoet. De bovenkant geeft mij wel die indruk maar er zit niet zo?n mooie vetrand op. Wat vinden de kenners op het forum ?

