BasBQ
Beef en Steak

Brisket advies

Sorry ik bedoelde eiken ipv beuken. Op een of andere manier haal ik deze steeds door elkaar (vraag me niet waarom 😅).
Ik heb net pruimen meegenomen op advies van een bbq winkel. Volgens hen was dit ook een goede optie. Komt in de buurt komt van hickory, maar is milder.

Ik gebruik fruitbomen vooral bij varken en kip.
Met beuk heb ik nog niet warm gerookt. Enkel mijn kaas rook ik er koud mee.

Maar voor rund gebruik ik altijd eik (al dan niet van whisky of rode wijnvaten) en hickory.
 
Twee chunks stevig rookhout kan dat stuk wel hebben hoor. En Eiken is zwaarder dan hickory.
 
Ik gebruik fruitbomen vooral bij varken en kip.
Met beuk heb ik nog niet warm gerookt. Enkel mijn kaas rook ik er koud mee.

Maar voor rund gebruik ik altijd eik (al dan niet van whisky of rode wijnvaten) en hickory.
Ik gebruik ook veel pruimen hout, heeft een lekkere niet al te overheersende rooksmaak.

 
Terug
Bovenaan Onderaan