BasBQ
Beef en Steak

Briochebroodjes

 
 

Jaakke

Pitmaster
Berichten
763
Vandaag geen tijd gehad voor een low en slow sessie maar kon het niet laten toch wat lekkers te maken op m'n Egg.

Brioche Broodjes uit "Hete Kolen - Het Recepten Boek"

Receptje is vrij eenvoudig:

250 gr Bloem
5 gr zeezout
18 gr droge gist (vond ik erg veel)
30 gr Suiker
150 gr ei (2 a 3 eieren afhankelijk van grootte)
112 gr boter, gesmolten

Had alles behalve de boter in de mixer gegooid en even laten draaien en vervolgens de boter er bij.



Ik had het idee dat niet de gist korrels helemaal opgelost waren maar zeker weten doe ik het niet (moet nog gaan proeven)
Volgende keer zou ik de gist denk ik eerst goed door de ei heen roeren.

Spullen even goed laten kneden en daarna op aanrecht in 6 stukken gesneden.
Deegbollen platgedrukt en links, rechts, boven en onder naar binnen vouwen omgedraaid en in de muffin vorm gelegd



Natte theedoek er over en een uurtje laten rusten, dit mag volgens mij ook gerust 1,5 uur zijn.



GreenEgg opgestookt tot 220 C met platesetter, grill en daarop pizzasteen.



In 20 tot 25 minuten broodjes gaar gebakken





Ze zien er top uit vind ik.
Ik ga ze zo proeven en dan laat ik nog wel even weten wat we er van vonden :D
 
Mooi hoor
Die pizzasteen tussen het rosster en de vormpjes, is dat om de bakvorm te beschermen?
 
Jaakke volgende keer verse gist gebruiken
of gist eerst oplossen in het water
zit meer gist op in verband met boter en suiker
en gewoon zachte boter gebruiken hoef je niet te smelten
@silverfox ander worden ze veel te donker aan de onderkant
plaatje kan ook
 
Net geproefd en wat niet ontevreden.
Had ze iets zachter verwacht met al die boter maar smaak was prima.



bakker zei:
Jaakke volgende keer verse gist gebruiken
of gist eerst oplossen in het water
zit meer gist op in verband met boter en suiker
en gewoon zachte boter gebruiken hoef je niet te smelten
@silverfox ander worden ze veel te donker aan de onderkant
plaatje kan ook

Normaal doe ik ook de gist in het water maar er zit geen water in bij dit recept vandaar mijn idee om het op te lossen in de eieren.
Heb geen gist korrels geproefd dus durf niet te zeggen of dit nog van invloed kan zijn.
 
SilverFox zei:
Mooi hoor
Die pizzasteen tussen het rosster en de vormpjes, is dat om de bakvorm te beschermen?

Zoals Bakker al aangaf om te voorkomen dat je een zwarte onderkant krijgt.
Heb een keer Focaccia zonder pizzasteen geprobeerd in een lasagna schaal en dan werd hij op het laatst toch te donker aan de onderkant.
 
Thanx voor de tip!
 
Ziet er goed uit.


Ik heb dezelfde gedachte jaakke. Er zit toch geen water in het recept. Maar het proberen waard dan maar.
 
Jaakke ander volgende keer alleen eidooier gebruiken met wat water
en iets warmer en korter bakken
 
bakker zei:
Jaakke ander volgende keer alleen eidooier gebruiken met wat water
en iets warmer en korter bakken

Maar de eiwitten zorgen toch ook voor een stukje binding zou je denken.
Of is dat te verwaarlozen naast de boter en bloem?

Ik heb het gevoel dat ik dan beter voor je eerste tip kan gaan, verse gist.
 
net anders om eidooier zorgt voor de binding, kijk maar naar mayonaise en puddingen
eiwit bakt droog 
 
Gaat ook op mijn to do, inclusief de tips hierboven genoemd. Allemaal bedankt!


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
mooie broodjes
 
Terug
Bovenaan Onderaan