Hier een recept voor heerlijke stevige brioche broodjes. Perfect om een hamburger op te serveren of ander heerlijk gerookt vlees. Voor gebruik even lekker roosteren

Voor ongeveer 15 bolletjes:
120 gram volle melk
40 gram verse gist (of 14 gram *instant/droge gist. *Instant gist hoeft niet eerst te worden opgelost) (Mod.)
500 gram bloem
10 gram zout
30 gram suiker
200 gram ei
200 gram roomboter
Optioneel: bbq rub naar keuze
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Verwarm de melk ligt en los hier de gist in op. Klop de eieren los en meng dit met de melk en laat even staan.
Meng de bloem met suiker en het zout en meng goed. Voeg het melk mengsel toe aan de bloem en vorm een deeg. Laat dit 15 minuten rusten.
Kneed het deeg nu tot een mooi deeg, als het deeg te plakkerig is voeg je een beetje bloem toe. Goed kneden, met 5 minuten ben je er nog niet

Wanneer je een mooi deeg hebt laat je het deeg 10 minuten rusten. Kneed nu de zachte boter erdoor, niet gesmolten maar op kamer temperatuur en laat het deeg nu 50 minuten met rust.
Sla het deeg daarna terug en verdeel het deeg in balletjes van ongeveer 55 gram, lichter of zwaarder mag ook natuurlijk... Bol het deeg nu mooi strak op, hoe strakker je dit doet hoe mooier je broodjes worden. Laat het deeg nu op je bakplaat onder een droge doek nu 40 minuten rijzen. Een omgevingstemperatuur van 31 graden helpt voor een mooi rijzing...
Na het rijzen de broodjes ligt bestrijken met geklutst ei, doe dit ligt! En strooi en optioneel wat bbq kruiden over. Bak de broodjes ongeveer 20 minuten op 200 graden. Ga tussendoor even kijken want iedere oven is anders!
Roep de Famillie de koken in en haal de broodjes uit de oven, van de geur loopt het water je in de mond

Smakelijk!
Laatst bewerkt door een moderator: