- Berichten
- 871
Zo, zojuist mijn nieuwe aanwinsten, de 57 OTP en de Igrill2 uitgeprobeerd op een heerlijk stukje buikspek.
Volgens een recept hier op de site;
http://www.bbqgenootschap.nl/forum/low-slow/breakon/msg91555/#msg91555
Mooi stukje buikspek gehaald bij de slager (~1300gr):
Ingesmeerd met een rub van 4el grof zeezout, 1 el jeneverbes, 1el zwarte peper en 1 el tijm;
Heb helaas geen foto gemaakt op de Q maar wel van de Ipad app;
Zoals in t recept, eerst aan twee kanten aangebraden op 200+ graden, daarna tot tweemaal toe proberen te temperen tot 100 graden... Dat viel niet mee. :-O
Daarna nog een uurtje in de appel rook en dit is 't resultaat;
Zojuist de helft op, een beetje zout maar toch heerlijk.
De 57 is wel wennen tegenover de 47 OTP, maar we hebben nog genoeg kans om te oefenen.
De Igrill2 is ideaal.. Even een prak en een range instellen en gaan.
Zeer makkelijk in te stellen, en je kan met dit weer lekker binnen blijven.
Volgens een recept hier op de site;
http://www.bbqgenootschap.nl/forum/low-slow/breakon/msg91555/#msg91555
Mooi stukje buikspek gehaald bij de slager (~1300gr):
Ingesmeerd met een rub van 4el grof zeezout, 1 el jeneverbes, 1el zwarte peper en 1 el tijm;
Heb helaas geen foto gemaakt op de Q maar wel van de Ipad app;
Zoals in t recept, eerst aan twee kanten aangebraden op 200+ graden, daarna tot tweemaal toe proberen te temperen tot 100 graden... Dat viel niet mee. :-O
Daarna nog een uurtje in de appel rook en dit is 't resultaat;
Zojuist de helft op, een beetje zout maar toch heerlijk.
De 57 is wel wennen tegenover de 47 OTP, maar we hebben nog genoeg kans om te oefenen.
De Igrill2 is ideaal.. Even een prak en een range instellen en gaan.
Zeer makkelijk in te stellen, en je kan met dit weer lekker binnen blijven.