- Berichten
- 4.941
Na het gerecht van Frits gezien te hebben kreeg ik ook enorm zin om iets te bakken. Mijn vorige baksels op de Q waren nog niet helemaal naar mn zin. De link van Frits bracht me naar dit recept van Noskos. https://www.bakeholics.nl/boterkoek/
Tijdens het zoeken kwam ik het recept ook tegen van Cees Holtkamp op YouTube. Erg leuk.
Boterkoek, het schijnt ook onder het ?troostvoer? te vallen. En dat komt mooi uit in deze dagen. Dus lekker samen met mn meiden in de keuken aan de slag gegaan. En een dikke vette boterkoek gemaakt. Ik heb wel iets meer gemaakt dan beschreven.
400gr roomboter
134gr witte basterdsuiker
134gr fijne kristalsuiker.
Klein restje vanille suiker. (theelepel)
400gr bloem
Iets groter snufje zout.
Daar gaan we
Spullen klaar zetten. Alles netjes afwegen. En kneden maar.
Toen het een mooi geheel was. Het deeg ingepakt en wat plat gedrukt. En zo als het recept beschrijft even terug de koelkast in.
Ondertussen de deksel van de DO voorzien van bakpapier. En daar kon het beslag in. Mooi aan drukken en een eerste laag geklopt ei geven.
Na 15min drogen nog een 2e laagje ei er op en dan met een vork mooi wat ruitjes kerven.
Oei dat ziet er nu al lekker uit. Snel op de BBQ. Deze had ik opgestookt naar 200gr.
Deze kon er nu +/- 20min op. Uit eindelijk heeft ie iets langer gelegen. Zn 30min. De laatste 10min de temperatuur iet opgeschroefd naar 230gr zodat er een mooie goudbruine korst op kwam.
Even spieken na 20min. Voordat de temp omhoog ging.
10min later
Zo dan. Die kon er af. Nu kwam het moeilijke deel. Wachten tot ie afgekoeld was. En uit de deksel gehaald kon worden.
Yes, gelukt. Nu een een paar puntjes snijden en lekker opsnoepen met de dames.
Dat is echt super lekker. Een kleine hint van BBQ smaak zit er aan de boterkoek. Echt heerlijk. Frits bedankt voor de inspiratie en Noskos bedankt voor het recept.
Groeten Bram.
Tijdens het zoeken kwam ik het recept ook tegen van Cees Holtkamp op YouTube. Erg leuk.
Boterkoek, het schijnt ook onder het ?troostvoer? te vallen. En dat komt mooi uit in deze dagen. Dus lekker samen met mn meiden in de keuken aan de slag gegaan. En een dikke vette boterkoek gemaakt. Ik heb wel iets meer gemaakt dan beschreven.
400gr roomboter
134gr witte basterdsuiker
134gr fijne kristalsuiker.
Klein restje vanille suiker. (theelepel)
400gr bloem
Iets groter snufje zout.
Daar gaan we
Spullen klaar zetten. Alles netjes afwegen. En kneden maar.


Toen het een mooi geheel was. Het deeg ingepakt en wat plat gedrukt. En zo als het recept beschrijft even terug de koelkast in.

Ondertussen de deksel van de DO voorzien van bakpapier. En daar kon het beslag in. Mooi aan drukken en een eerste laag geklopt ei geven.


Na 15min drogen nog een 2e laagje ei er op en dan met een vork mooi wat ruitjes kerven.


Oei dat ziet er nu al lekker uit. Snel op de BBQ. Deze had ik opgestookt naar 200gr.


Deze kon er nu +/- 20min op. Uit eindelijk heeft ie iets langer gelegen. Zn 30min. De laatste 10min de temperatuur iet opgeschroefd naar 230gr zodat er een mooie goudbruine korst op kwam.
Even spieken na 20min. Voordat de temp omhoog ging.

10min later

Zo dan. Die kon er af. Nu kwam het moeilijke deel. Wachten tot ie afgekoeld was. En uit de deksel gehaald kon worden.


Yes, gelukt. Nu een een paar puntjes snijden en lekker opsnoepen met de dames.

Dat is echt super lekker. Een kleine hint van BBQ smaak zit er aan de boterkoek. Echt heerlijk. Frits bedankt voor de inspiratie en Noskos bedankt voor het recept.
Groeten Bram.