BasBQ
Beef en Steak

Boston butt lazy edition

 

fooc

Sprokkelaar
Berichten
44
Bedacht me gister ochtend dat ik zaterdag lekker pulled pork wil eten dus we gaan een keer voor een snelle simpele voorbereiding. 3,5 kg butt ontdooien in water, dikste vet er af, insmeren met worcestersaus en lekker in de piggy powder rub. Masterbuild aan, 2 chunks appel erop, inkbird controller eraan en lekker genieten van de avond en nacht. Ga hem niet inpakken dit keer, ik laat de tijd zijn werk doen.
20220603_191657.jpg
20220603_193711.jpg
20220603_210957.jpg


Screenshot_20220604-081307_Inkbird Pro.jpg


Hangt al lekker paar uurtjes in de zone, kijken wanneer we kunnen gaan smullen.
 
Mooi gedaan zo!

Ik snijd het vet er meestal niet af, dat leg ik naar onder als soort van hitteschild.
Zeker bij het inpakken smelt dit weg en maakt het heerlijk mals en sappig. (Vocht bewaren dus)
Injecteren doe ik nooit en saus er door heen vind ik zonde.
Gebruik meestal wel een Boston Butt ipv procureur.
Bijna hetzelfde stuk vlees maar net niet helemaal.
 
Mooie run. Goed om te zien dat iedereen zijn eigen voorkeur van bereiden heeft.
 
Terug
Bovenaan Onderaan