- Berichten
- 164
We hadden wat te vieren. Na het overlijden van onze hond in maart komt a.s. zondag (morgen) onze nieuwe puppy en ik wist geen betere reden om een fles champagne open te trekken! En laat het nu net fantastisch weer zijn op hemelvaartsdag!
Op het programma, een Duits mosterdbrood dat ik ooit meegekregen heb bij BASBQ, pittige gehaktballen en een gerookte runderworst.
Alleereerst ging het brood erop. Foto vergeten te maken van het kneden (was een plakkerig brood):
Daarna had ik een kleine grease fire, het wordt tijd om de kettle weer eens goed schoon te maken
Terwijl het brood erop lag, de ballen gemaakt met een zelfgemaakte combinatie van chilipepers, koffie, paprikapoeder, knoflook, ui, peper, zout, paneermeel en ei en bestrooid met een steak rub die ik nog had staan van van Beekum (vind 'm voor steak niet zo, maar de combi ging hier wel goed):
Groene asperges kort gemarineerd in olie en een kleine scheutje azijn:
:
Toen was het tijd om even te genieten van het weer en een lekker biertje in mijn BBQ-hoekje
Daarna kon het vlees erop, heb eikenhout van een oud wijnvat gebruikt om alles te roken:
Ballen nog even afgemaakt in de BBQ-saus die ik had gemaakt voor de pulled pork van vorige week:
En toen was het tijd om te proosten op een week slapeloze nachten!
Had dus ook nog kleine dipsausjes gemaakt. De linker is een tip voor iedereen die niet weet wat-ie met die overgebleven fles sherry moet doen: mengen met mayo, ketchup, geklopte slagroom (optioneel), en chilipoeder. Héérlijk. De rest is kruidensaus en kruidenboter.
Verder heerlijk genoten, natuurlijk véél te veel dus uiteindelijk geen avondeten meer gemaakt
Het brood was bijzonder, typisch Duits van structuur maar ook vrij pittig wat goed samen ging met het vlees.
Op het programma, een Duits mosterdbrood dat ik ooit meegekregen heb bij BASBQ, pittige gehaktballen en een gerookte runderworst.
Alleereerst ging het brood erop. Foto vergeten te maken van het kneden (was een plakkerig brood):
Daarna had ik een kleine grease fire, het wordt tijd om de kettle weer eens goed schoon te maken

Terwijl het brood erop lag, de ballen gemaakt met een zelfgemaakte combinatie van chilipepers, koffie, paprikapoeder, knoflook, ui, peper, zout, paneermeel en ei en bestrooid met een steak rub die ik nog had staan van van Beekum (vind 'm voor steak niet zo, maar de combi ging hier wel goed):
Groene asperges kort gemarineerd in olie en een kleine scheutje azijn:
Toen was het tijd om even te genieten van het weer en een lekker biertje in mijn BBQ-hoekje

Daarna kon het vlees erop, heb eikenhout van een oud wijnvat gebruikt om alles te roken:
Ballen nog even afgemaakt in de BBQ-saus die ik had gemaakt voor de pulled pork van vorige week:
En toen was het tijd om te proosten op een week slapeloze nachten!
Had dus ook nog kleine dipsausjes gemaakt. De linker is een tip voor iedereen die niet weet wat-ie met die overgebleven fles sherry moet doen: mengen met mayo, ketchup, geklopte slagroom (optioneel), en chilipoeder. Héérlijk. De rest is kruidensaus en kruidenboter.
Verder heerlijk genoten, natuurlijk véél te veel dus uiteindelijk geen avondeten meer gemaakt
