Voor onze fotowedstrijd was ik op zoek naar een steak met een flink been en onbekend.
Die zijn er niet dus dan maar een maken.
Ik heb een flinke plak fricandeau genomen en een bilpijp.
Van het bot aan een kant de gewrichtsknop afgezaagd.
Daarna een gat gemaakt in de fricandeau en het bot erin gestoken.
Ga je dit nu garen dan verbinden de eiwitten van het vlees zich met die van het botvlies en komt het gewoon weer vast te zitten.
Het geheel in de cajunkruiden gezet en een nachtje laten staan.
Op de barbecue indirect gegaard tot 58 graden en daarna direct tot er een mooie korst op zat.
Het geheel geeft een lekkere steak met een flink been. Smaakte prima
Die zijn er niet dus dan maar een maken.
Ik heb een flinke plak fricandeau genomen en een bilpijp.
Van het bot aan een kant de gewrichtsknop afgezaagd.

Daarna een gat gemaakt in de fricandeau en het bot erin gestoken.
Ga je dit nu garen dan verbinden de eiwitten van het vlees zich met die van het botvlies en komt het gewoon weer vast te zitten.

Het geheel in de cajunkruiden gezet en een nachtje laten staan.

Op de barbecue indirect gegaard tot 58 graden en daarna direct tot er een mooie korst op zat.

Het geheel geeft een lekkere steak met een flink been. Smaakte prima

