- Berichten
- 1.437
Dit gerecht stond al een hele tijd op mijn To-Q-lijst, afgelopen weekend genoten van het schitterende weer en lekker koken in de tuin.
Qua benaming ben ik voor dit gerecht toch meer voorstander van boemkool dan bloemkoolbom
Eerst een mooie bloemkool uitgekozen in de supermarkt.
Deze vervolgens een 10-tal minuten gestoomd omdat ik in verschillende recepten las dat de bloemkool bij 6-8 minuten voorkoken vaak nog te hard is.
Vervolgens rundsgehakt gekruid met wat paprikapoeder, kerriepoeder en knoflookpoeder en nog wat zwarte peper (geen zout toegevoegd omdat hier bij de slager het gehakt reeds gekruid wordt). Dan was het tijd voor het betere boetseerwerk en werd het gehaktmengsel in een mooie egale laag aangebracht op de bloemkool.
Dan was het tijd voor het betere weefwerk, een mooi baconmatje in mekaar geknutseld op een vel bakpapier.
Dit maakte het iets eenvoudiger om nadien de bacon mooi over de met gehakt beklede bloemkool aan te brengen.
Ik was toch tevreden met het resultaat.
Intussen werd de Bastard ook aangestoken en met een indirecte opstelling tot 180°C opgestookt.
Terwijl het ei op temperatuur kwam had ik nog de tijd om de hasselback aardappelen in te snijden en snel nog een kruidenolie aan te maken met verse tijm, verse rozemarijn, knoflook, gerookt zeezout, zwarte peper en olijfolie.
Toen werd het tijd om de gietijzeren schaal tussen de barbecue te mikken.
Na een 20-tal minuten begonnen de aardappelen open te komen en bracht ik voor de eerste keer een royale hoeveelheid kruidenolie aan.
Gedurende een uur streek ik de aardappelen iedere 20 minuten opnieuw in met een laagje kruidenolie.
Na dit uur strooide ik nog wat kaas over de aardappelen en werd het tijd om de bacon te voorzien van een laagje barbecuesaus
Een 10-tal minuten later was de kaas mooi gesmolten en de barbecuesaus mooi gekarameliseerd.
Dit leverde dit artistieke plaatje op.
Tijd om het gerecht aan te snijden en nog een plaatje te schieten van de doorsnede. Dit zou zomaar een heel geschikt halloweengerecht kunnen zijn
Het werd een heerlijke maaltijd
Qua benaming ben ik voor dit gerecht toch meer voorstander van boemkool dan bloemkoolbom

Eerst een mooie bloemkool uitgekozen in de supermarkt.
Deze vervolgens een 10-tal minuten gestoomd omdat ik in verschillende recepten las dat de bloemkool bij 6-8 minuten voorkoken vaak nog te hard is.
Vervolgens rundsgehakt gekruid met wat paprikapoeder, kerriepoeder en knoflookpoeder en nog wat zwarte peper (geen zout toegevoegd omdat hier bij de slager het gehakt reeds gekruid wordt). Dan was het tijd voor het betere boetseerwerk en werd het gehaktmengsel in een mooie egale laag aangebracht op de bloemkool.
Dan was het tijd voor het betere weefwerk, een mooi baconmatje in mekaar geknutseld op een vel bakpapier.
Dit maakte het iets eenvoudiger om nadien de bacon mooi over de met gehakt beklede bloemkool aan te brengen.
Ik was toch tevreden met het resultaat.
Intussen werd de Bastard ook aangestoken en met een indirecte opstelling tot 180°C opgestookt.
Terwijl het ei op temperatuur kwam had ik nog de tijd om de hasselback aardappelen in te snijden en snel nog een kruidenolie aan te maken met verse tijm, verse rozemarijn, knoflook, gerookt zeezout, zwarte peper en olijfolie.
Toen werd het tijd om de gietijzeren schaal tussen de barbecue te mikken.
Na een 20-tal minuten begonnen de aardappelen open te komen en bracht ik voor de eerste keer een royale hoeveelheid kruidenolie aan.
Gedurende een uur streek ik de aardappelen iedere 20 minuten opnieuw in met een laagje kruidenolie.
Na dit uur strooide ik nog wat kaas over de aardappelen en werd het tijd om de bacon te voorzien van een laagje barbecuesaus
Een 10-tal minuten later was de kaas mooi gesmolten en de barbecuesaus mooi gekarameliseerd.
Dit leverde dit artistieke plaatje op.
Tijd om het gerecht aan te snijden en nog een plaatje te schieten van de doorsnede. Dit zou zomaar een heel geschikt halloweengerecht kunnen zijn

Het werd een heerlijke maaltijd