- Berichten
- 5.292
Gisteren een aantal receptuurtjes tegen gekomen, waarvan er ??n met stip op de todo van de vrouw terecht kwam; blondies met macadamianoten. Eerlijkheid gebied te zeggen dat er ook framboos en cocos in verwerkt zit.
"Wil jij de bbq vast voorbereiden?" Jazeker!
Alle ingredi?nten vast klaar gezet:
Noten en chocola in kleinere stukken hakken, het beslag maken, in een bakvorm en op de Q.
Na dik 3 kwartier was hij klaar
Af laten koelen / wachten blijft lastig. Snel een puntje proeven... Heet!
Smaakte heerlijk!
Wel had de temperatuur een stukje lager gemogen, ging op sommige plekjes iets te hard, nog niet verbrand maar toch.
Voor herhaling vatbaar! Eventueel een bolletje ijs ernaast, hoppa!
Edit:
Voor de liefhebbers de receptuur:
125 gr witte chocolade
1 tl vanille-extract
150 gr boter
150 gr macadamia noten (grof gehakt)
225 gr kristalsuiker
225 gr witte chocolade grof gehakt
50 gr kokos (geraspt)
150 gr frambozen
125 gram bloem
3 eieren
(In totaal 350 gram witte chocolade)
Bereidingswijze:
- Bakpapier is een vormpje en even invetten
- In een pannetje 125gr witte chocolade smelten met de boter
- Pan van het vuur, suiker en de kokos toevoegen. Blijf roeren totdat de suiker is opgelost.
- Voeg de eieren 1 voor 1 toe, en zorgen dat deze goed vermengd zijn.
- Voeg vanille-extract, macadamianoten en de wittechocolade toe
- Bloem erbij, roeren en tot slot de frambozen erdoor scheppen. Mooiste is als je deze heel weet te laten
- Het mengsel mag nu in de vorm.
Het geheel mag nu indirect op de BBQ, op zo'n 175 -200 graden, na zo'n 45 minuten met een mesje kijken of hij gaar is.
Kan zowel warm als koud gegeten worden, ook lekker.met een bolletje ijs ernaast en/of verse frambozen erbij. Enjoy!
Kanteekening: in het origineel was het 175 -230, maar die 230 is ?cht veel te hoog. Dan is je buitenkant zwart voordat de binnenkant gaar is. De volgende keer ga ik hem op zo'n 180 bereiden.
"Wil jij de bbq vast voorbereiden?" Jazeker!

Alle ingredi?nten vast klaar gezet:

Noten en chocola in kleinere stukken hakken, het beslag maken, in een bakvorm en op de Q.

Na dik 3 kwartier was hij klaar

Af laten koelen / wachten blijft lastig. Snel een puntje proeven... Heet!

Smaakte heerlijk!
Wel had de temperatuur een stukje lager gemogen, ging op sommige plekjes iets te hard, nog niet verbrand maar toch.
Voor herhaling vatbaar! Eventueel een bolletje ijs ernaast, hoppa!
Edit:
Voor de liefhebbers de receptuur:
125 gr witte chocolade
1 tl vanille-extract
150 gr boter
150 gr macadamia noten (grof gehakt)
225 gr kristalsuiker
225 gr witte chocolade grof gehakt
50 gr kokos (geraspt)
150 gr frambozen
125 gram bloem
3 eieren
(In totaal 350 gram witte chocolade)
Bereidingswijze:
- Bakpapier is een vormpje en even invetten
- In een pannetje 125gr witte chocolade smelten met de boter
- Pan van het vuur, suiker en de kokos toevoegen. Blijf roeren totdat de suiker is opgelost.
- Voeg de eieren 1 voor 1 toe, en zorgen dat deze goed vermengd zijn.
- Voeg vanille-extract, macadamianoten en de wittechocolade toe
- Bloem erbij, roeren en tot slot de frambozen erdoor scheppen. Mooiste is als je deze heel weet te laten

- Het mengsel mag nu in de vorm.
Het geheel mag nu indirect op de BBQ, op zo'n 175 -200 graden, na zo'n 45 minuten met een mesje kijken of hij gaar is.
Kan zowel warm als koud gegeten worden, ook lekker.met een bolletje ijs ernaast en/of verse frambozen erbij. Enjoy!
Kanteekening: in het origineel was het 175 -230, maar die 230 is ?cht veel te hoog. Dan is je buitenkant zwart voordat de binnenkant gaar is. De volgende keer ga ik hem op zo'n 180 bereiden.