- Berichten
- 19
Vandaag in een opwelling besloten om iets creatief te gaan doen met bloemkool. Even rondgekeken op het forum en daarbij dit recept tegengekomen, een bloemkool-bom van christiansiegers http://www.bbqgenootschap.nl/forum/index.php?topic=9138.0
Iets aangepast maar het bestaat uit een bloemkool (duh), ontbijtspek, 500 gram gehakt, all purpose BBQ rub, paneermeel en een eitje.
Aangezien ik op het werk zat heeft mijn vrouw de voorbereiding gedaan. De bloemkool 8 minuutjes gekookt, daarna afgespoeld onder koud water zodat het niet meer verder gaart.
Verder het gehakt gemengd met de rub, paneermeel en het eitje en het geheel om de bloemkool heen gevouwen.
Daarna is het ontbijtspek eromheen gegaan.
Inmiddels thuis aangekomen direct de bbq aangestoken en klaar gemaakt voor indirect. Briketten weer aan een zijde want ik wil een temp van ca 180-200 graden bereiken en aanhouden. Lekker weer wat hickory rookhout erbij.
De bom heeft er een uurtje opgestaan waarbij het gehakt een temperatuur heeft bereikt van 72 graden.
Benieuwd naar het resultaat en vooral de smaak!
En niet geheel onbelangrijk, hoe heeft de bloemkool zich gehouden? Kijk en oordeel zelf
Conclusie: heel erg lekker, bijna opgegaan met 4 personen (waarvan 2 kids van 1 en 3 jaar), heel machtig en de combinatie ontbijtspek, gehakt en bloemkool is er 1 om te onthouden! Zeker voor herhaling vatbaar en christiansiegers bedankt voor het recept en idee!
Opnieuw bedankt voor het kijken!
Iets aangepast maar het bestaat uit een bloemkool (duh), ontbijtspek, 500 gram gehakt, all purpose BBQ rub, paneermeel en een eitje.
Aangezien ik op het werk zat heeft mijn vrouw de voorbereiding gedaan. De bloemkool 8 minuutjes gekookt, daarna afgespoeld onder koud water zodat het niet meer verder gaart.

Verder het gehakt gemengd met de rub, paneermeel en het eitje en het geheel om de bloemkool heen gevouwen.

Daarna is het ontbijtspek eromheen gegaan.

Inmiddels thuis aangekomen direct de bbq aangestoken en klaar gemaakt voor indirect. Briketten weer aan een zijde want ik wil een temp van ca 180-200 graden bereiken en aanhouden. Lekker weer wat hickory rookhout erbij.

De bom heeft er een uurtje opgestaan waarbij het gehakt een temperatuur heeft bereikt van 72 graden.


Benieuwd naar het resultaat en vooral de smaak!

En niet geheel onbelangrijk, hoe heeft de bloemkool zich gehouden? Kijk en oordeel zelf


Conclusie: heel erg lekker, bijna opgegaan met 4 personen (waarvan 2 kids van 1 en 3 jaar), heel machtig en de combinatie ontbijtspek, gehakt en bloemkool is er 1 om te onthouden! Zeker voor herhaling vatbaar en christiansiegers bedankt voor het recept en idee!
Opnieuw bedankt voor het kijken!