- Berichten
- 5.285
Vandaag maar eens een Black Angus Picanha gemaakt.
Maar...
Gewoon een reverse gedaan en alles liep fantastisch. Op 46° eraf, opstoken tot een 300° (rvs rooster) en dan affakkelen 2,5 min per kant.
Wij hebben onze steaks graag medium-rare. Rare kan nog, maar medium is er al over. Ik heb ook niet meer gemeten bij en na het affakkelen.
Ik had zo het gevoel dat het tussen rare en medium-rare zat, wat kan. Maar het was taai. Echt goed snijden, en ook goed knabbelen. Echter was de smaak top.
Kantnoot. De picanha in de vitrine was iets meer dan 2kg en ik ging er vanuit dat een picanha max 1500gr is en als het meer is dat er al wat platte bil bij zit. Hier had ik niet het tipje, maar de rest mee van 1,2kg.
Dus wat is er fout gegaan?
- Lag het aan het vlees?
- Had ik beter tot 48° gegaan en dan affakkelen?
- Heb ik verkeerd gesneden? Ik vind het altijd moeilijk om de juiste richting te vinden. Bij sommige stukken vlees is dat vanzelfspreken, maar soms zie ik het niet echt.
- Mss meer platte bil ipv staartstuk en daardoor taaier? Als dat al kan.
Ik had al eens picanha gemaakt van Belgisch Blauwwit en die was zonder vetkap. Maar die was wel malser als deze. Bij BWB haal ik het vlees er steeds af bij 45° en dan 2min per kant grillen en is steeds perfect. Sinds kort doe ik wat meer Black Angus (turkse slager in de buurt) en heb ik zo de indruk dat ik het wat moet bijschaven qua temperaturen.
Al bij al wel lekker gegeten, maar ik lees vooral dat picanha het lekkerste van de koe is, maar verwacht dan niet dat het taai is
Qua smaak was het dik in orde. Gerookt met blokje eik. Top.
Maar...
Gewoon een reverse gedaan en alles liep fantastisch. Op 46° eraf, opstoken tot een 300° (rvs rooster) en dan affakkelen 2,5 min per kant.
Wij hebben onze steaks graag medium-rare. Rare kan nog, maar medium is er al over. Ik heb ook niet meer gemeten bij en na het affakkelen.
Ik had zo het gevoel dat het tussen rare en medium-rare zat, wat kan. Maar het was taai. Echt goed snijden, en ook goed knabbelen. Echter was de smaak top.
Kantnoot. De picanha in de vitrine was iets meer dan 2kg en ik ging er vanuit dat een picanha max 1500gr is en als het meer is dat er al wat platte bil bij zit. Hier had ik niet het tipje, maar de rest mee van 1,2kg.
Dus wat is er fout gegaan?
- Lag het aan het vlees?
- Had ik beter tot 48° gegaan en dan affakkelen?
- Heb ik verkeerd gesneden? Ik vind het altijd moeilijk om de juiste richting te vinden. Bij sommige stukken vlees is dat vanzelfspreken, maar soms zie ik het niet echt.
- Mss meer platte bil ipv staartstuk en daardoor taaier? Als dat al kan.
Ik had al eens picanha gemaakt van Belgisch Blauwwit en die was zonder vetkap. Maar die was wel malser als deze. Bij BWB haal ik het vlees er steeds af bij 45° en dan 2min per kant grillen en is steeds perfect. Sinds kort doe ik wat meer Black Angus (turkse slager in de buurt) en heb ik zo de indruk dat ik het wat moet bijschaven qua temperaturen.
Al bij al wel lekker gegeten, maar ik lees vooral dat picanha het lekkerste van de koe is, maar verwacht dan niet dat het taai is
