BasBQ
Beef en Steak

Black Angus Bavette Rollade

The Butcher

Vuurmaker
 
 
Berichten
56
Ik had deze topper al eens eerder gemaakt, en vond het inmiddels de hoogste tijd worden om deze smaaksensatie nogmaals te maken.
Zaterdag ruim 2300 g Black Angus Runderbavette uit Ierland gehaald. De verpakking bevatte 2 hele mooie courante Bavettes waar weinig tot niets vanaf viel.
De eerste, ruim 1100 gram, heb ik in 2en verdeeld en zaterdagavond klaargemaakt dmv Sousvide en de grillpan...maar dat terzijde want dat is vloeken in de kerk hierzo;)
Zondagmorgen na het ontbijt aan de slag met deel 2 van de verpakking. Ik heb de Bavette een klein beetje gevlindert hier en daar, en toen had ik een mooie gelijkmatige lap vlees die klaar was om gevuld te worden.
Allereerst begonnen met een laagje groene pesto en pijnboompitten. Vervolgens vers gemalen zeezout, peper en knoflook. Vorige keer had ik Chorizo gebruikt, echter vond ik die te aanwezig. Dit keer heb ik voor Spinata Salami gekozen, wat precies aan mijn verwachtingen voldeed. Vervolgens een laagje Grana Pandano flakes, laag verse spinazie, laag Grana Pandano flakes en als laatste wat kleingesneden zongedroogde tomaatjes en basilicum.
Vervolgens de rollade opgerold en opgebonden met slagerstouw en slagersknoop;).
Toen heb ik de rollade teruggelegd in de koelkast zodat alle smaken even de tijd kregen om bij elkaar te komen. Tijdens de Safetycarprocedure bij de F1 in Italië de Weber MT klaargemaakt voor een indirecte rook/grillsessie. 2 halve mandjes met houtskool, en 2 blokjes appel rookhout. Toen de Q een constante temperatuur van rond de 110 graden had heb ik de rollade in de koude zone neergelegd. Het rookhout heeft gedurende 1,5 uur goed z'n werk gedaan. Toen het vlees een kerntemperatuur bereikt had van 51 graden, heb ik de rollade uit de Q gehaald en de luchttoevoer helemaal open gezet. Ik heb het vlees daarna boven de houtskool gegrilld en doorgegaard naar een kern van 54 graden.
Aan tafel de touwtjes verwijderd, en toen kwam het Moment Supreme......Pure Vleesporno was het. Wat een kleur, wat een smaak, wat een tekening. De eerste een paar maanden geleden was lekker, maar deze was net weer even iets beter gelukt. We hebben hem niet helemaal opgegeten, maar dat is maandagavond helemaal goed gekomen. Dikke plakken gesneden, en even tsss tsss in de pan, en het was wederom genieten.
Dit is een echte aanrader als je van een lekkere smaken houd, en de malsheid van Bavette wilt ervaren.
Uiteraard wil ik jullie de foto's niet onthouden....🔥🔥🔥

IMG_20210912_121845.jpg


IMG_20210912_122335.jpg


IMG_20210912_122914.jpg


IMG_20210912_123755.jpg


IMG_20210912_124637.jpg


IMG_20210912_163336.jpg


IMG_20210912_182645.jpg


IMG_20210912_185243.jpg


IMG_20210912_185325.jpg
 

Revers88

Pitmaster
 
 
 
Berichten
662
Dat ziet er heerlijk uit! 👌🏻😋 Ik zou zelf alleen de pijnboompitten even kort roosteren in een droge pan voor extra smaak.
 

@rno

BBQ Junkie
 
 
 
 
Berichten
5.330
Dat is een mooie rollade geworden

Flink uitje gehad om de bavette te halen uit Ierland 😉
 

Pascal

Pitmaster
 
 
 
Berichten
777
Water loopt me in de mond!
 
Bovenaan Onderaan