BasBQ
Beef en Steak

Bite-through-skin Chicken!

 
 
 

NasQ

Gemarineerd
Berichten
1.205
Bij mij op het werk (Lidl) hadden we deze week kippendijen in het vleesvak. Weliswaar voorgemarineerd, maar ach.. Dan maar zonder me eigen marinade of rub, maar dan kan ik wel al oefenen met het trimmen van het vlees en het vet afschrapen van het velletje.

Al met al was dat eigenlijk best goed gelukt! Viel me reuze mee om het vet eraf te snijden/schrapen.

Had helaas geen cupcake houder, dus deze gaan we maar eens snel aanschaffen ;)

Het uiteindelijke resultaat was verrassend goed! Mooie beet kunnen zetten:)

Voor herhaling vatbaar iig! Maar dan wel van de poelier oid..

En uiteraard de foto's.. Daar wacht toch iedereen op;)

uma5y8e2.jpg

y3ypydyz.jpg

equpyran.jpg

ajyjyduq.jpg

8aje5are.jpg

 
Wauw! Dat ziet er super lekker uit! Ik heb nog wel trek eigenlijk...
 
Mooi gerecht. En super in beeld gebracht!
 
die heb je mooi gemaakt.
Aan het voorbereiden op je wedstrijden?  :) ;)
 
Mooi!!! Lust ik!!!
 
Welke kerntemperatuur heb je aangehouden?
 
Leuke oefensessie
 
Mr_Nas zei:
Dominique zei:
Welke kerntemperatuur heb je aangehouden?

Geen.. Kon het 123 niet vinden op het forum..
Wat gebruiken jullie dan?

Ik was vooral benieuwd hoe het opmaken van de kip ging.

75?
 
ja Domi, ga een beetje alles verklappen hiero  ;) ;) ;)
 
Leo zei:
ja Domi, ga een beetje alles verklappen hiero  ;) ;) ;)

Dat is gewoon te vinden op internet hoor. Kerntemperatuur kip.
 
Ik had het al gevonden bij Tom op de website..

Maar ik stond in de keuken.. Met in de ene hand de kip.. Andere hand te telefoon.. En via tapatalk snel ff zoeken.. You get the picture ;) haha
*mompelt iets over voorbereiding?!?..*

Maar goed.. Ze vielen in de smaak, dus ze gaan vaker gemaakt worden met een kerntemperatuur meter en ik denk een cupcake pan! :)


 
lekker hoor! Er gaat niks boven een lekker dijtje ;)
 
Ziet er heerlijk uit, heb het ook een keer op deze manier gemaakt.
Heb de kip alleen eerst geconfijt in roomboter, met het vel boven de boter! (ganzenvet of eendenvet is waarschijnlijk nog beter)
Erg lekker, het Amerikaanse recept "Award winning chicken" gaat uit van een kerntemp. van 175 gr. F (80 gr C.)
Ik ga het liefst voor 70-72 gr. C
 
Dat ziet er werkelijk schandalig lekker uit Marcel.
 
Terug
Bovenaan Onderaan