BasBQ
Beef en Steak

Bison low en slow?

paulus1972

Kooltjesharker
Berichten
200
Gegroet mederookers,

Bij de Sligro hebben ze bison in de aanbieding. Bison als in waar de originele inwoners van wat nu Amerika heet mede van leefden. Wel dat is een onbekend stukkie voor op de kolenmagnetron. Het schijnt perfect voor low en slow te zijn. Iemand hier ervaring ermee?waar valt de smaak een beetje mee te vergelijken? Ik heb al iets van THE Pitt boys gevonden maar heeft iemand hier wellicht nog tips en trucs?

Groet

Peterpaul
 
Ik zag het niet on de folder , kun je me ff helpen ?
 
Niet gezien ook inderdaad en ben wel benieuwd. Ga deze even volgen :)
 
Dank.dus het zou in iedergeval moeten smaken. En als het 8 uur moet sudderen dan is low en slow een goede optie
 
Gaaf! Ga het maar halen denk ik. Toevallig van de week in zweden nog een Bison gezien van dik 1500 kilo haha. Machtige beesten!
 
Ja ik wil het ook uittesten. Maar zou graag wat input hebben
 
Tja dan denk ik, bison lijkt op rund dus ik zou bijvoorbeeld een staartstuk (picanha) als richtlijn hanteren?
Dus lekker zachtjes indirect met wat zwaar rookhout (hickory of eik of pecan) naar een kern van 55 ?C
Daarna op het grillrooster nog een mooi stel streepjes geven voor de korst... Maillard!
Smakelijk!  :D
 
Heb aan de overkant van de grote plas wel eens bison burger gegeten.
Werkelijk fenomenaal!!
 
Terug
Bovenaan Onderaan