- Berichten
- 101
Als iedereen op kantoor weet dat je graag grillt, wat doe je dan met je verjaardag? Geen taart kopen in ieder geval.
Pulled Pork had ik al gemaakt, dus nu maar een andere klassieker: MOINK Balls!
Heb het recept van Noskos gebruikt als uitgangspunt. Heb een mooie Grana Padano gebruikt, ongekruid paneermeel, de Black Bastard Rub en een eigen, vrij pittig uitgevallen, bbq saus.
Na 1500 gram rundergehakt te hebben gemengd met de andere ingredi?nten, ben ik er per 35-40 gram balletjes van gaan draaien. De balletjes gingen daarna lekker door de Black Bastard rub. Deze had ik nog staan en had geen zin om weer een rub in elkaar te mixen, maar de smaak is echt goed. Wat 'knapperiger' dan de rubs die ik gewend ben, maar dat is positief bij dit recept.

Na het inwikkelen in gerookt spek gingen de balletjes even afkoelen in de koelkast.

De Black Bastard inmiddels aangestoken met maar 1 brandpunt, want de balletjes moeten langzaam roken. De snippers hickory hout heb ik inmiddels een uur in water laten zwemmen, en die gaan lekker in een pakketje voor op de kolen.

En dan, indirect, de MOINK balls op het rooster. Temperatuur in de Black Bastard is dan 110 graden.

Lekker een uurtje roken en garen en daarna ingesmeerd met een eigen BBQ saus (recept waarop die gebaseerd is, ben ik helaas kwijt, maar zo lekker pittig!!!!).

En de reacties: LOVEND!! Zelfs de professionele koks die een keuken in ons kantoor hebben, waren zeer enthousiast! Kreeg de aanvraag om bij hen te komen werken... Guess that's a good comment!
In ieder geval wilde ik dit even met jullie delen omdat ik de foto's zo goed gelukt vind
Pulled Pork had ik al gemaakt, dus nu maar een andere klassieker: MOINK Balls!
Heb het recept van Noskos gebruikt als uitgangspunt. Heb een mooie Grana Padano gebruikt, ongekruid paneermeel, de Black Bastard Rub en een eigen, vrij pittig uitgevallen, bbq saus.
Na 1500 gram rundergehakt te hebben gemengd met de andere ingredi?nten, ben ik er per 35-40 gram balletjes van gaan draaien. De balletjes gingen daarna lekker door de Black Bastard rub. Deze had ik nog staan en had geen zin om weer een rub in elkaar te mixen, maar de smaak is echt goed. Wat 'knapperiger' dan de rubs die ik gewend ben, maar dat is positief bij dit recept.

Na het inwikkelen in gerookt spek gingen de balletjes even afkoelen in de koelkast.

De Black Bastard inmiddels aangestoken met maar 1 brandpunt, want de balletjes moeten langzaam roken. De snippers hickory hout heb ik inmiddels een uur in water laten zwemmen, en die gaan lekker in een pakketje voor op de kolen.

En dan, indirect, de MOINK balls op het rooster. Temperatuur in de Black Bastard is dan 110 graden.

Lekker een uurtje roken en garen en daarna ingesmeerd met een eigen BBQ saus (recept waarop die gebaseerd is, ben ik helaas kwijt, maar zo lekker pittig!!!!).

En de reacties: LOVEND!! Zelfs de professionele koks die een keuken in ons kantoor hebben, waren zeer enthousiast! Kreeg de aanvraag om bij hen te komen werken... Guess that's a good comment!
In ieder geval wilde ik dit even met jullie delen omdat ik de foto's zo goed gelukt vind
