- Berichten
- 2.088

Ook gepost onder High & Fast, maar voor de liefhebbers bij deze het recept. Noskos maakte oprecht de opmerking of dit niet gewoon een Toscaans recept is. De basis ligt er hier wel, maar net als de pizza zijn oorsprong in italie kent, hebben Amerikanen hier hun eigen draai aan gegeven.
Ingredienten:
500 gram Bavette aan 1 stuk
Voor de marinade:
1/3 cup olijfolie
1/3 cup citroensap
2 ts zwarte peper
1 ts zout
1 ts rode peper / cayennepeper
1 ts geraspte citroenschil
3 ts rozemarijn
5 teentjes knoflook
Gooi alles in een blender en 'blend it' tot het helemaal fijn is. Leg de bavette in een bak en gooi de fijngemalen marinade erover heen. Laat het voor 4 - 8 uur marineren.
Na de marinadetijd, haal je het vlees er uit en dep je het droog. Besprenkel opnieuw met peper en zout. Laat het vlees op kamertermperatuur komen.
BBQ high & fast, dus zeg 250C. Gril het vlees vervolgens volgens de directe methode voor 5 / 8 minuten per kant (afhankelijk hoe je het wil eten) en haal het er van af. Pak het vlees in aluminiumfolie goed in en laat het nog minimaal 5, maar maximaal 10 minuten rusten. Snij het vervolgens aan, tegen de draad in in dunne plakken.
Bon apetit!