- Berichten
- 2.088
23 maart 2013. Sneeuw, koud en een harde wind. Wat kun je dan beter doen als de hele dag lekker bezig zijn met BBQ? Gisteren buikrib uit de vriezer gehaald. Vrouwlief is nog steeds aan de lijn dus mag deze goden maaltijd niet. Voor haar dus kippenpootjes gemaakt. Bij deze een samenvatting:
Ik hoef hier niemand meer het verschil uit te leggen tussen buikribben en lenderibben. Bij deze de cut van de buikrib:
Gerubt met mijn nieuwe favourite rub: Dizzy Pig Jamaican Firewalk. Lekker pittig door de Habanero pepertjes:
Toen ging de rib op de WSM en kon ik aan de slag met de kip. Ik heb het vel van de kip afgehaald, vet eraf geschuurd, kip gerubt en vel weer erover getrokken. Dat ziet er in de praktijk zo uit:
Vel eraf:
vet eraf (geen foto), rubben met Plowboys Yardbird Rub:
Vel erom:
Kippetjes hebben 2 uur op de WSM gelegen op 225F, ribs volgens het bekende 2 - 1,5 - 1 (dat houd ik altijd aan) op 225F
Ribs voor de glaze:
Glaze van SBR's Raspbetty Chipotle, honing en apelciderazijn, even wachten en klaaaaar:
De kip ook klaar (geen glaze gehad):
Wat vonden we ervan?
De kip is koolhydraat arm gemaakt. rub zonder suiker, geen glaze. Desalniettemin was de smaak goed. Ook was de kip heerlijk sappig. Vel mocht wat krokanter zijn, maar daarvoor had de WSM op hogere temperatuur moeten zijn. Vrouwlief heeft gesmuld.
Ribs waren wederom goed. Het waren de buikribben van B&S. De babybacks van B&S zijn prima, lekker veel vlees. De buikrib van B&S had toch iets weg van een Shiner, deze bestel ik om die reden niet meer. Smaak was weer geweldig!
EDIT: Ik heen geen idee waarom sommige foto's zo samengeduwd worden. Als je er op klikt is het goed
Ik hoef hier niemand meer het verschil uit te leggen tussen buikribben en lenderibben. Bij deze de cut van de buikrib:

Gerubt met mijn nieuwe favourite rub: Dizzy Pig Jamaican Firewalk. Lekker pittig door de Habanero pepertjes:

Toen ging de rib op de WSM en kon ik aan de slag met de kip. Ik heb het vel van de kip afgehaald, vet eraf geschuurd, kip gerubt en vel weer erover getrokken. Dat ziet er in de praktijk zo uit:
Vel eraf:

vet eraf (geen foto), rubben met Plowboys Yardbird Rub:

Vel erom:

Kippetjes hebben 2 uur op de WSM gelegen op 225F, ribs volgens het bekende 2 - 1,5 - 1 (dat houd ik altijd aan) op 225F
Ribs voor de glaze:

Glaze van SBR's Raspbetty Chipotle, honing en apelciderazijn, even wachten en klaaaaar:


De kip ook klaar (geen glaze gehad):


Wat vonden we ervan?
De kip is koolhydraat arm gemaakt. rub zonder suiker, geen glaze. Desalniettemin was de smaak goed. Ook was de kip heerlijk sappig. Vel mocht wat krokanter zijn, maar daarvoor had de WSM op hogere temperatuur moeten zijn. Vrouwlief heeft gesmuld.
Ribs waren wederom goed. Het waren de buikribben van B&S. De babybacks van B&S zijn prima, lekker veel vlees. De buikrib van B&S had toch iets weg van een Shiner, deze bestel ik om die reden niet meer. Smaak was weer geweldig!
EDIT: Ik heen geen idee waarom sommige foto's zo samengeduwd worden. Als je er op klikt is het goed