- Berichten
- 12.056
Al een hele tijd niet gemaakt, de kipfilet uit het boek van Big Bob Gibson. Was weer erg lekker zeker met dubbel gepofte aardappels erbij!
Kippetjes in de pekeloplossing.
Na het pekelbad zijn ze een beetje verkleurd, dat is normaal.
De aardappels klaar om voor de tweede keer de oven in te gaan.
In totaal een minuut of 10 boven direct vuur, niet te gek heet trouwens.
En het geheel op het bord. De kip gaat zo van de barbecue af in een witte barbecuesaus. Dit is typisch voor Alabama, de enige plek in de VS waar ze een witte saus hebben, de saus is op mayonaise basis met azijn en geeft de kip een fris zuurtje, lekker!
Kippetjes in de pekeloplossing.

Na het pekelbad zijn ze een beetje verkleurd, dat is normaal.

De aardappels klaar om voor de tweede keer de oven in te gaan.

In totaal een minuut of 10 boven direct vuur, niet te gek heet trouwens.

En het geheel op het bord. De kip gaat zo van de barbecue af in een witte barbecuesaus. Dit is typisch voor Alabama, de enige plek in de VS waar ze een witte saus hebben, de saus is op mayonaise basis met azijn en geeft de kip een fris zuurtje, lekker!
