BasBQ
Beef en Steak

Bierkippetje & grillworst kip met kaas

 
 
 

IvdB

Sprokkelaar
Berichten
39
Afgelopen week voor het eerst eens een hele kip op blik bereid op de Weber 47.
Zeer goed gelukt!

Temperatuur borst: 72°C.
Temperatuur poten: 81°C.

Na het bereiden besloten om er een kerriesaus bij te maken voor bij de rijst.
Lekker groentes gewokt, beetje crème fresh erbij en je hebt een complete maaltijd.

Omdat de kolen nog heet waren en nog lang niet op besloten om nog een grillworst te maken met kipgehakt en kaas.
Kipgehakt gemengd met kleine stukjes extra belegen kaas.
Het mengsel opgerold in huishoudfolie en in de koeling gelegd.

Na een kwartiertje in de koeling de worst gekookt in water tot een kerntemperatuur van 70°C.
Tijdens het op temperatuur brengen van de worst de Weber klaar gemaakt voor grillen.
Bij een temperatuur van +/- 180 graden de worst grillen tot een mooi resultaat.

Dit was ook de eerste keer en moet zeggen dat dit zeer goed gelukt is.
Zeker voor herhaling vatbaar.


IMG_5632.JPEG


IMG_5633.JPEG


IMG_5634.JPEG


IMG_5635.JPEG


IMG_5642.JPEG


IMG_5649.JPEG


IMG_5663.JPEG


IMG_5671.JPEG
 
Mooi gelukt allemaal. Welkom bij de Tokkies.
 
Lekker chicky hoor. Ziet er goed uit
Gefeliciteerd met je tokkie
 
Lekker hoor, gratz met tokkie!
 
Iemand nog tips om het ‘beslag’ van de grillworst nog iets smeuïger te krijgen?
 
Terug
Bovenaan Onderaan